Plesni Pilates za nosečnice – VAJE

 

V telesu se med nosečnostjo dogajajo velike hormonske spremembe, ki spremenijo stabilizacijo telesa. Posledica so lahko bolečine v križu, pojav inkontinence in sprememba telesne drže. Da bi se nosečnica naštetim težavam izognila, mora v času nosečnosti nadaljevati z vadbo, ki pa mora biti sistematična, varna in zmerna.

Pilates je za nosečnice posebej priporočljiva vadba, saj na varen način ohranja aktivnost, krepi obremenjene  mišice in ponuja zelo potrebno sprostitev.

PicMonkey-Collage1 (1)S sistematično pilates vadbo za nosečnice ohranjamo dobro telesno držo, preprečujemo in odpravljamo bolečine v hrbtu, preprečujemo pojav inkontinence ter izboljšamo ravnotežje in koordinacijo. Posebno pozornost namenjamo mišicam medeničnega dna, ki so med nosečnostjo in porodom najbolj obremenjene.

Poseben sistem dihanja poudarja napetost v globokih trebušnih mišicah, ki okrepljene razbremenijo spodnje hrbtne mišice in delujejo preventivno pred poškodbami in bolečinami v spodnjem delu hrbta. Tovrstno vadbo priporočajo tudi različna strokovna in znanstvena združenja po celem svetu.

POSEBNOSTI PLESNE PILATES VADBE ZA NOSEČNICE:

Pilates vajam, ki so namenjene varni vadbi in krepitvi stabilizatorjev v telesu nosečnice, doda ritem in gibanje po glasbi. Glasba pozitivno in sproščujoče vpliva tako na telo nosečnice kot na malega prebivalca v trebuščku. Lahka koreografija na koncu vadbe poskrbi za sprostitev, zabavo in nas napolni s pozitivno energijo.

VAJE (klikni na posamezno vajo):
OGREVALNE VAJE
VAJE ZA ROKE
VAJE ZA TRUP
VAJE ZA NOGE
VAJE ZA HRBET
VAJE ZA MIŠICE MEDENIČNEGA DNA

Za več informacij o nosečniščki vadbi pod strokovnim vodstvom obiščite spletno stran PLESNI PILATES.

foto: Klemen Jeke

Poglej tudi

Komentiraj