Velika noč: Ustvarjanje in barvanje pirhov z otroki

Zadnji teden je na Mamini mazi velik porast branja ustvarjalnih blogov v zvezi z Veliko nočjo. Od idej za barvanje pirhov do papirnatih cvetlic. Zato sem se odločila, da še enkrat vse zberem na mestu in tako malo olajšam iskanje vsem ustvarjalnim staršem in njihovim mazicam.

  1. Barvanje pirhov z majhnimi otroki (klik) 

    Barvanje pirhov z majhnimi otroki je lahko precej “umazan posel”. A ne, če se zadeve lotiš strateško. S klikom na sliko ali naslov prideš do petih idej, kako pirhi izpadejo čudoviti, vam pa se ni potrebno preseliti zaradi pack, ki ne grejo iz mize in sten.

  2. Velikonočni zajčki presenečenja (KLIK)

    Kaj ima zajček z veliko nočjo in Jezusovim vstajenjem? Različni viri podajajo različne razloge, ampak največ jih zajčka povezuje z boginjo plodnosti in ljubezni, Ištar, ki so jo stari Babilonci in Asirci slavili v času velike noči. Njen simbol naj bi bil zajec in pa tudi jajca – precej smiselni simboli plodnosti. Kakorkoli že, zajček je dandanes že skoraj nepogrešljiv simbol velike noči in s klikom na naslov ali sliko, se ti odprejo tri ljubke ideje, kako ga lahko vključimo v velikonočno okrasitev.

    3. Spomladanske papirnate cvetlice (KLIK) 

    Z doma narejenimi cvetlicami lahko v svoj dom prinesemo malo spomladankse svežine ali pa nekoga razveselimo s šopkom, ki bo trajal veliko dlje od nabranega. Vse papirnate cvetlice, ki so predstavljene na povezavi, so zelo enostavne za izdelavo in lahko v ustvarjanje vključite tudi vašo mazico. 🙂

4. Venček iz jajčnega kartona (KLIK) 

Zagotovo smo v času Velike noči založeni z jajci in posledično tudi z njihovimi kartonskimi škatlami. Iz njih lahko izdelamo čudovite venčke in tako poskrbimo še za reciklacijo.

5. Pomladni odtisi rokic in nogic (KLIK) 

Odtisi rokic ali nogic so čudovit spomin, kreacije pa so lahko zares umetniške in predstavljajo tudi lepo darilo. Ne pozabite nekam na kreacijo dopisati datuma, da boste vedeli, kdaj so bile rokice/nogice tako majhne 🙂 

Veselo ustvarjanje vam želimo! In ne pozabite deliti svojih kreacij v komentar <3 

P.S. Za še več idej pokukaj tule: https://www.mamiblogerke.si/2020/03/dom/prazniki-dom/barvanje-pirhov/

Poglej tudi

Komentiraj