Papirnate cvetlice

Desktop3

Z doma narejenimi cvetlicami lahko v svoj dom prinesemo malo spomladankse svežine ali pa nekoga razveselimo s šopkom, ki bo trajal veliko dlje od nabranega. 🙂 Vse papirnate cvetlice, ki so predstavljene spodaj, so zelo enostavne za izdelavo in lahko v ustvarjanje vključite tudi vašo mazico. 🙂

Vse ideje so s pinteresta.


 

1. VRTNICA

Super enostavne vrtnice iz katerih lahko ustvarimo različne dekoracije ali pa ustvarimo ličen šopek.

How-to-make-a-paper-rose-in-4-steps-artwithheart1. Nariši spiralo na papir (10cm x 10 xm)

2. Izreži spiralo po liniji

3. Zvij papir (začni na zunanji strani spirale proti notrani in zavijaj dokler ne prideš do konca)

 

4. To je vse! Vrtnico lahko dodatno fiksiraš z lepilom, v spodnji galeriji pa je nekaj idej, kako jo uporabiti.


2. TULIPAN

Tele tulipančki so tudi precej enostavni in jih zato lahko ustvarjate z vašimi mazicami in naredite simpatične šopke.

12Za cvet potrebujete kvadratni kos papirja in za steblo pravokotni kos papirja. Kvadratni kos prepognite navpično, vodoravno in še po obeh diagonalah. Nato naredite zareze do polovice na sredini vsake stranice kvadrata. Stranice zalepite skupaj tako, da dobite obliko tulipana. Za steblo zvijte pravokotni kos papirja in ga zalepite tako, da se ne bo odvil. Nato naredite nekaj zarezic na eni strani tulca, resice razžirite in nanje prilepite cvet.


3. NAGELJ

Tukaj navodila sploh niso potrebna. 🙂

Easy-Tissue-Paper-Flowers-Craft-By-Photo


4. RAZLIČNI CVETOVI

 Za tele cvetlice rabimo svilen papir, spenjač in škarje.

Desktop1

1.Postavi dva kosa papirja en na drugega. 2. Prepogni na pol. 3. Ponovno prepogni na pol. 4. Poišči kot, kjer se koščki papirja ne držijo skupaj in ga prepogni do nasprotnega kota, tako da dobiš trikotnik. 5. Odreži odvečni papir, ki gleda čez trikotnik. 6. Trikotnik razpri nazaj v kvadrat. Nekateri kosi papirja se bodo še zmeraj držali skupaj tam, kjer je bil papir prepognjen. S škarjami previdno razreži papir po ˝šivih˝, tako da dobiš 8 posameznih kosov papirja. 7. Prepogibaj papir, tako da dobiš nekakšno harmoniko. 8. Spni harmoniko na sredini. 9. Robove oblikuj s škarjami glede na to, kakšen cvet želiš (glej spodnjo sliko). 10. Previdno razširi harmoniko na vsaki strani. 11. Papir previdno ˝cufaj˝ in enako naredi še na drugi strani.


5. ŠE NEKAJ IDEJ

Poglej tudi

Komentiraj