Še 5 idej za zmenek doma

Po uspehu prvega prispevka 5 idej za zmenek doma, sledi nadaljevanje. Trenutno zelo aktualno, saj je zmenek doma v bistvu edini zmenek, ki si ga lahko privoščita. No, razen večernih sprehodov, ki so že sami po sebi super ideja.

Zakaj imeti zmenek doma? Ker so zmenki super način, da ohranita svojo vez, da se spomnita, kdo sta bila pred otroci, pred vsemi odgovornostmi in obveznostmi in podžgeta iskrico, ki tli v vama.

1. LJUBEZENSKO PISMO z in brez besed

Ustvarita romantično vzdušje, oblecita se, kot da gresta na prvi zmenek. Pripravita si pijačo po izbiri in se vsedita za mizo.

Vzemita vsak en kos papirja in drug drugemu napišita kratko ljubezensko pismo (dajta si 10 minut na primer). Vanj vključita svoje občutke ob vajini zvezi, zakaj sta še vedno nora drug na drugega in kaj vaju na drugem še vedno tako privlači.

Oblika pisma je lahko poljubna. Lahko je pesem, verz, pismo, lahko so samo besede…

Izmenjajta si pismi in ju preberita na glas. Nadaljujta z naslednjim korakom:

Besede so včasih odveč in čas je za nebesedno komunikacijo.

Naslonita hrbta skupaj (stoje ali sede) in se osredotočajta na dih. Dihajta počasi in globoko in uskladita hitrost vajinega dihanja. Dihajta v skupnem ritmu nekaj minut.

Nato se obrnita, nadaljujta z dihanjem in se glejta v oči. Z očmi poskusita povedati to, kar sta prej napisala v svojem ljubezenskem pismu.

Stopita bližje in se objemita. Še naprej dihajta v usklajenem ritmu.

Če si imata še več za povedati brez besed, ugasnita luči in dodajta ljubeče dotike, da bo izpoved ljubezni še jasnejša. <3

2. IGRA VLOG

Danes je čas za malo bolj divji zmenek. Igra vlog je ena najbolj priljubljenih partnerskih iger, saj vama pomaga preseči nekatere omejitve in odkriti skrivnosti, ki jih sicer nerada delita. Igra vloga vama omogočam, da pod pretvezo, da sta nekdo drug, izrazita svoje najgloblje želje. Pripravita primerne kostume in pripomočke.

Igrata se lahko kar vama srce poželi.  Lahko sta detektivka in osumljenec, superjunak in dama v težavah, lahko sta neznanca v baru, ki ugotovita, da se nista srečala po naključju, karkoli vama pade na pamet…

Sobo opremita s svečkami, kozarci in vsem potrebnim. Poskrbita za primerne obleke, frizure in make up.

Če je igra pretežka, lahko zgodbo samo govorita in jo skupaj razvijata. Pustita domišljiji prosto pot in se zabavajta. Tudi tukaj bo bolj zabavno, če ustvarita atmosfero z oblačili in opremo. 

Več navodil tukaj niti ni potrebnih. Sprostita se in igrajta. <3

3. DRUŽABNE IGRE

Večer si danes popestrita z eno od preprostih družabnih iger. Osredotočanje na miselno igro in spretnosti nasprotnika vaju bodo privlačile.

Igro kahko popestrita tako, da si za vsako zmago poraženec sleče kos oblačila. 

Priporočam naslednje igre, ker so hitre in enostavne:

  • POTAPLJANJE LADJIC 

Midva uporabljava kar tele, že narisane mreže iz Nosečka shopa. (Te ste lahko videli tudi na mojem Instagramu). Klik na sliko za dostop do trgovine.

Če ne pa narišeta vsak na svoj list 2 mreži z 10 x 10 polji in označita s črkami in številkami. 

Na zgornjo mrežo narišeta svoje ladje (pazi, da jih nasprotnik ne vidi)

1x 5 polj
2x 4 polja
3x 3 polja
4x 2 polji

Ladje se med sabo ne smejo dotikati, vedno mora biti vsaj eno polje vmes, postavljene pa so lahko le vodoravno ali navpično.

Spodnja mreža služi za potapljanje nasprotnikovih ladjic. Zmagovalec je tisti, ki prej poptopi vse nasprotnikove ladje. (Sprašuje G3, C7… in nasprotnik pove z “zadeta”, če je na polju ladja ali “morje”, če na polju ni ladje.)

Kos oblačila se sleče za vsako potopljeno ladjico 

  • KRIŽCI IN KROŽCI

Najhitrejša od treh predlaganih

  • VISLICE

Igro zagotovo poznata. Igrajta se jo tako, da uporabljata besede povezane z vama, z ljubeznijo, z družino… Da ne bosta preveč uspešna, se dogovorita, da imata le 10 poskusov. Če sta še predobra (in preveč oblečena) znižajta na 7.

4. VAJINA ČASOVNICA

To je ideja za umeščanje trenutnega stanja vajine zveze na vajini skupni časovnici, skupni življenjski poti. Z njeno pomočjo se bosta sprehodila po preteklosti in načrtovala prihodnost.

Na list papirja narišita dolgo črto, ki bo predstavljala časovnico. Na njej označita:

dan ko sta se spoznala (zraven obujajta spomine, kaj vse se ja takrat dogajalo v vajinih življenjih, kakšna sta bila, zakaj sta si bila všeč (ali ne :)).

– dan ko sta začela zvezo (spet obujajta spomine, kakšen je bil tisti čas, kaj se je dogajalo v svetu, kaj v vajinih življenjih, če imata kakšne fotografije, jih izbrskajta)

pomembne datume (poroka, otroci, … in se spet pogovarjajta o njih)

datume, ki so vama ostali v spominu (vajinih potovanj, skupnih aktivnosti, dogodkov, ki se jih spominjata, poglejta fotografije…)

današnji datum (pogovarjajta se o tem, kakšna sta danes, sta se kaj spremenila, kakšna je vajina zveza danes)

poglejta v prihodnost in se pogovarjajta o tem, kakšne točke bi si želela na vajini skupni časovnici v prihodnosti.

Dodatna ideja: Izberita nekaj fotografij iz vajine zveze, ki jih bosta obesila po stanovanju, da jih vidijo tudi vajini otroci in vas vse skupaj opominjajo, da brez vaju, ne bi bilo vas. 

Bodita odkrita, spominjajta se vajine skupne poti, poglejta koliko čudovitih točk je že za vama, kaj vse sta že doživela in se veselita naslednjih točk, ki bodo še lepše in posebne na svoj način. <3

5. MINI PARTNERSKI KVIZ 

Potrebujeta: Vsak svoj list papirja in pisalo. Pripravita ogradi, da partner ne vidi, kaj pišeta.

1. Na list napišeta (naštimajta štoparico na 2 minuti): 

lokacijo vajinih najljubših počitnic (na katerih sta bila pred ali z otroki)

vajino pesem (poročno, iz zmenka, ena, ki je obema všeč…)

en vajin skupni načrt za prihodnost

svoj najljubši spomin iz vajine zveze

kaj mislita, da je partnerju najbolj všeč na vama (optimizem, iskrenost, lasje… :))

Po dveh minutah delita odgovore. Prištejta si vsak eno točko, ko je bil odgovor enak oz. pravilen.

2. Spet nastavita štoparico in v dveh minutah na list napišita vse partnerjeve lastnosti, ki so vama všeč. Tisti, ki jih napiše več, dobi točko.

3. Imata vsak 5 minut, da partnerju pripravita prigrizek in pijačo po njegovem okusu. Točko dobi tisti, ki mu je v 5. minutah uspelo opraviti troje – prigrizek, pijačo in narisati nasmeh na obraz partnerja.

Tisti, ki dobi več točk, si zasluži posebno nagrado. Sicer pa uživajta ob prigrizku in pijači in naj se večer razvije kot vama najbolj ustreza <3

Poglej tudi

Komentiraj