5 IDEJ ZA ZMENEK…DOMA!!!

Danes je še bolj kot kdajkoli čas za zmenek doma! Morda sta ena izmed tistih staršev, ki kljub vsemu še vedno najdeta čas zase in za strastne noči. V tem primeru: Vse čestitke! Morda pa sta, tako kot mnogi drugi, ujeta v vrtinec mladega starševstva: življenje se vrti 100 na uro, časa zase imata manj, varuške nimata oz. ji še ne zaupata, denar odteka hitreje kot kdajkoli prej, zvečer sta brez volje, zmenki in strast so stvar preteklosti. V tem primeru: Ne skrbita! To je povsem normalno!

Življenje se vama je obrnilo na glavo in treba se ga je navaditi. Tukaj je nekaj nasvetov kako lahko pripravita zmenek doma. Brez komplikacij, brez ličenja in slabe volje, ker nam lepe obleke niso več prav, brez stresa.

(SAMO ZA MAMICE!: ja vem: ko dojenček končno zaspi, je po napornem (lepem, a napornem ;)) dnevu zadnja stvar, ki jo želite videti TISTI izraz na obrazu vašega partnerja. Ve pa ste neurejene, obleke so raztegnjene, poflekane in ve ste takooo potrebne spanca. Mnogokrat si verjetno mislite: »o f*@#,  no ok, še to naredim, če že moram, potem pa grem res spat.« Popolnoma razumem. Ampak, če se zadeve lotite malo drugače, vam obljubim, da bo tudi vam zelo prijetno se malo stiskati, da o počutju naslednji dan sploh ne govorim. Pa tudi vaša zveza bo spet postala trdna, strastna. In, ko bo pogovor v družbi spet nanesel na teme o seksu po poroki itd., vam ne bo potrebno gledati v tla, ampak se boste lahko s svojim partnerjem nagajivo spogledali 😉 OK, to je to. Sedaj pa k idejam za zmenek doma ;).)

Vse sledeče ideje so lahko načrtovane – najbolje, da določita dan v tednu, ki je namenjen vajinemu zmenku. In ga izpeljeta, ne glede na vse! Vedno! Pazita le, da dojenček ne zve za vajine plane!!! Delajta se, da ni nič. Ker, ko bo mali srček zaslutil, da se pripravlja nekaj vznemirljivega, ne bo za nobeno ceno zaspal in zamudil tega! Skrivanje pred otroki lahko da dodaten čar zadevi, lahko si že cel teden pišeta skrivna sporočila in se na skrivaj pripravljata. (OPOMBA ZA MAMICE: sicer odvisno od moškega, ampak verjetno bo že tako navdušen nad tem, da se med vama spet nekaj dogaja, da vas zna zelo presenetiti kako zelo bo pripravljen na sodelovanje! Poskusite, prilagodite, vključite ga, ali pa presenetite…).

No, zdaj pa res k idejam za zmenek doma:

  1. ”POTOVANJE”

Potovanje po svetu v vajini dnevni sobi. Izbereta lahko katerokoli mesto, državo, kraj, kulturo.

Priprava: Cel teden. Natisnita slike, naberita podatke, sposodita si Lonely planet, pripravita prigrizke in glasbo primerno za kraj vajinega potepanja.

Izvedba: Izberita udoben kotiček v stanovanju (ob mizi, na kavču, v postelji …) in se pogovarjajta o vajinem namišljenem sanjskem potovanju. Kaj sta videla, kaj vama je bilo všeč, kaj vama res ni všeč, poizkusita hrano (lahko jo naročita), poslušajta glasbo, morda si celo oglejta predstavo ali dokumentarec vezan na kraj, ki sta ga obiskala. Zabavajta se, uporabita domišljijo. Sproščen pogovor in smeh vaju bosta zbližala in spomnila se bosta kdo sta in kaj vaju zanima.

Žgečkljiva ideja: ”Pojdita” v Indijo in sprobajta kama sutro 😉

  1. ”KULINARIČNO RAZVAJANJE”

Romantična večerja s 5 Zvezdicami v vajini kuhinji.

Priprava: Poiščita recepte za 4 hodni meni. (Vsi naj bodo preprosti in vsi skupaj naj vzamejo največ 60 minut – solata, narezek, pica, testenine …). Pripravita mizo, dodajta kakšno svečko, zavrtita nežno glasbo.

Izvedba: Skupaj pripravita večerjo (ali pa se menjajta, enkrat en, drugič drug. V tem primeru se ima tisti, ki ne kuha, čas res lepo urediti.). Potrudita se, da bodo krožniki res videti kot da sta v fancy restavraciji – malo na krožniku, veliko pribora, vino … Ko pripravita vse 4 hode, se odhitita uredit. Ampak res na hitro! Potem pa se usedita za mizo, okušajta hrano, se pogovarjata in uživajta.

Žgečkljiva ideja: Pripravita ”afrodizični meni” ali pa jejta sushi drug z drugega.

  1. ”KINO POD ZVEZDAMI”

Film po vajinem izboru, ob primernem terminu in na udobnih sedežih.

Priprava: Sposodita ali prenesita si film, ki si ga želita ogledati. Pripravita pokovko in coca-colo. Ne pozabita na slamice. Po dnevni sobi obesita ”zvezdice” – lahko so božične lučke.

Izvedba: Stisnita se skupaj in glejta film po vajinem izboru. Namesto filma lahko vsak teden ogledata po eno epizodo nanizanke, ki vama je obema všeč.

Žgečkljiva ideja: glejta erotičen film ali pa se pokrijta z odejo, spodaj pa bodita popolnoma gola.

  1. ”PHOTO SHOOTING”

Profesionalno fotografiranje v vajinem domu.

Priprava: fotoaparat ali telefon, obleke po izboru.

Izvedba: fotografirajta se v vseh sobah vajinega stanovanja ali pa samo v enem prostoru. Naredita portrete, skupne fotke, selfije, različne obleke, poze … Zabavajta se in uporabita čim več domišljije. Potem slike prenesita na računalnik in izberita top 10 slik, ki jih dajta razviti!

Žgečkljiva ideja: saj veste 😉 Pazite le, da te fotografije ostanejo res skrite 😉

  1. ”ZMENEK Z NEZNANCEM”

Lahko doživite metuljčke v trebuhu in tresoča kolena kot na prvem zmenku?

Priprava: Določita termin zmenka. Cel teden že razmišljajta o svojem alter egu, ki bo odšel na zmenek z ”neznancem”. Izmislite si ime, službo, družino, okolje v katerem živite … Lahko ste kdorkoli! Na dan zmenka se oblecite svojemu novemu karakterju primerno in se pripravite na prepričljivo zgodbo.

Izvedba: Zmenek izpeljita za mizo ob pijači in si predstavljajta, da sta v lokalu in se srečata prvič. Spoznavajta se. Sprašujta se o vsem. Flirtajta. Od vaju je odvisno kako se bo zmenek končal in ali se bosta odločila za novega. Lahko menjata osebnosti, si izbirata vedno novi vlogi, lahko pa obdržita tisti, ki sta vama najbolj všeč in razvijajta njun odnos.

Žgečkljiva ideja: Izberita klišejski žgečkljivi vlogi in ”zmenek” prilagodita temu – medicinska sestra in pacient, policistka/policist in kriminalec ipd.

Želim vama čim več zabave in zbliževanja – ne pozabita kdo sta bila pred rojstvom otroka in zakaj sta se zaljubila drug v drugega <3

 

Preberi tudi: Še 5 idej za zmenek doma

Poglej tudi

Komentiraj