PRVI ZOBEK

Juhu, smrk smrk, juhu, smrk smrk, pa je tukaj! Prvi zobek. Kot se za zobek spodobi, je prišel z velikim pompom. Že cel mesec smo ga pričakovali, saj je navidez tako majhen, v resnici pa tako velik, našemu malemu Ianu povzročal marsikatero težavo. Motil je njegov spanec, razbolel njegove dlesni in skrbel za to, da je bil Ian veliko bolj razdražljiv in jokav.

Pa sta prišli zadnji dve noči, ko je spanje zamenjal jok. Vsi štirje smo kot kakšni zombiji hodili po svetu in se smilili sami sebi. Pa sta prišla zadnja dva dneva, ko nismo več vedeli kako tako majhen otrok sploh zdrži brez spanca in kako je lahko taka majcena, vedno pridna bubica, kar naenkrat takšen zmaj.

Pa je prišla današnja noč, ko je Ian celo noč prespal pri meni. Se stiskal in spal. Po dveh dneh. In zjutraj je bil tukaj. Zadnje tedne težko pričakovani zobek. Moment za hiter JUHU!, moment za nekaj mamičinih solzic in moment za hiter počitek preden se začne saga naslednjih nekaj zobk. Neprespane noči, jok, slinjenje, stiskanje k mamici.

Prvi zobek pa je vseeno nekaj posebnega. Je prvi. In tega si bomo za vedno zapomnili. Nina je svojega prvega dobila na Valentinovo. Takrat sva z Urošem odšla na zmenek v indijsko restavracijo, ko sva se vrnila, sem zagledala prvi zobek. Tokrat sva z Urošem odšla na zmenek v kino in naslednje jutro… Hmm, izgleda zmenki staršev dobro denejo na zobke. To in Gengigel Prvi zobki*. Pa jantarjeva verižica.

 

*Gengigel Prvi zobki olajša bolečino in otekanje dlesni ter pospeši celjenje dlesni ob izraščanju zob. Je inovativen gel, z novim patentiranim polimernim matriksom, za ustno sluznico. Neviden, prožen in odporen film naredi učinkovito zaščitno pregrado in ima dolgotrajno delovanje. Klinične študije kažejo, da nova formula Gengigel Prvi zobki hitreje in učinkoviteje lajša simptome ob izraščanju zob kot geli z lokalnim anestetikom.

Nam je, lahko zelo iskreno povem,zelo pomagal. Ian je užival že ob sami masaži dlesni potem pa je ponavadi tudi zelo lepo zaspal (pred nanosom se ni nikakor mogel pomiriti). Hvala mamice iz Nosečka forum FB skupine, ki ste mi ga svetovale! Priporočam naprej!

Poglej tudi

Komentiraj