Prehlad, ”pejt se solit!”

Ne vem kako mi uspe vsako leto septembra se v nulo prehladiti. Zagovoto je nekaj zato, ker se Nina vrne v vrtec, nekaj zato, ker se vrnem v plesno šolo med otroke, nekaj pa zato, ker se vreme spremeni, ampak vse skupaj je res grozno. Smrkanje, kašelj, glavobol, slabo počutje. Ko me otroci in služba ravno najbolj potrebujejo.

Nimam rada zdravil. Zelo redko kaj vzamem. Samo, če je res nujno. Pa še dojim in sem tudi tu omejena. Prisegam na morje in svež zrak, ampak na žalost ne morem za vedno ostati tam. Ko se me loti takšen prehlad, pokličem Saro. Verjetno bi veliko bolje delovala preventiva, ampak redkokomu zares uspe hoditi tedensko na preventivne urice terapij, zato se pred centrom srečujemo, ko smo že vsi bolj na kurativi.

Center solnih terapij. Na srečo gre pri nas samo za prehlad in upam, da se ga v nasledjih 10. obiskih dokončno rešimo. Trenutno hodimo kar vsi trije. Dvakrat na teden za 20 minut. Globoko dihamo, prepevamo pesmice in se igramo. Po vsakem obisku si še cel dan iz ustnic oblizujemo sol in se spominjamo morskih doživetij. In se zdravimo. Navzven in navznotraj. Prehlad, pejt se solit!

 

 

PREBERI VEČ:
https://maminamaza.si/mamina-maza-preizkusa-center-solnih-terapij-za-otroke/

 

Poglej tudi

Komentiraj