MAMINA MAZA PREIZKUŠA… Center solnih terapij za otroke

Sama sem bila navdušena nad solno terapijo (klik: Mamica preizkuša) in ker sem se pobližje seznanila z vsemi koristnimi učinki, sem se odločila, da peljem še mojo malo Nino. Preventivno, za večjo odpornost. Letos je namreč zaradi neustaljenega vremena ogromno viroz, prehladov, gripe in podobnih bolezni – Nina pa prvo leto obiskuje vrtec, kjer se hitro kaj takšnega stakne.

Parkirali sva tik pred vhodom, kjer imajo dve parkirni mesti, pozvonili sva in počakali, da nama gospa Sara odpre. S prijaznim nasmehom nama je zaželela dobro jutro in še posebej pozdravila Nino. Odpeljala naju je do solne sobe za otroke. V garderobi sva se sezuli in slekli jopici, da sva bili v kratkih rokavih. Povedala nama je, da bo terapija dolga 20 minut, da bo obenem delovala barvna terapija, da naj Nina nič ne pije in da naj se zabavava.

Stopili sva v sobico polno soli in zanimivih igrač. Sol na tleh je delovala kot pesek, stene in strop pa izredno pomirjujoče – vsaj zame. Veselo sem se sesedla na vrečo za sedenje, Nina pa se je malo razgledovala. Ko se je dodobra navadila na prostor, je odhitela h kanglici polni različnih lončkov, lopatk in grabljic. (Vse igrače so predhodno razkužene, da se otroci ob stiku ne morejo ničesar nalesti.) Sol je z lopatko nosila v kanglico, jo pretakala v manjše lončke in skodelice, mi nosila »kavico« in sploh je bila navdušena and tako super sobo v kateri je vse kar potrebuješ za zabavno igro. Ko je zagledala majhno kuhinjico v kotu sobe, je z vsemi lončki je odhitela k njej. (Vmes je Nini iz noska nekaj malega pricurljalo. To je dober znak, sluznica se čisti.) Odprla je pečico, vanjo položila skodelice s kavo (logično) in pritisnila na gumbek nad pečico. Zraven kuhinje je stala še mizica s plastičnim orodjem. Nina si je nadela čelado in začela ”popravljati”. 20 minut je minilo kot bi mignil.

Medtem, ko se je Nina tako lepo zaigrala, sem se tudi jaz lepo sprostila in malo počivala. Ker je imela Nina dosti dela, sem lahko malo ”zameditirala”, se nadihala in uživala. Odlična kombinacija: zabava za ”tamale” in sprostitev za mamice. Ko bi vsaj malo dlje trajalo 😉

Ko sva morali iz sobe, je Nina protestirala. Še bi se igrala. Ravno je začela nergati, ko ji je gospa Sara obljubila štempiljko. VAU! Tega pa še nikoli ni dobila! Oblekli sva se in se za nekaj časa usedli na stole v predprostoru. Nina sicer izredno rada lista po revijah, ki so bile na voljo, ampak je bila tokrat kar malo utrujena in je niso preveč zanimale. Na rokico je dobila še štampiljko v obliki kužka. To je bila tudi njena prva štampiljka na rokici. (Še cel dan jo je vsem kazala.) Pozdravili smo se in odpeljali sva se proti domu. Nina je že v avtu zaspala. Lepa izkušnja, definitivno še prideva!

INFO: Center Solnih Terapij

Poglej tudi

Komentiraj