Ponosna

Že od nekdaj sem vedela, da si želim imeti dva otroka. Dva najboljša prijatelja, zaveznika. Enkrat sem nekje prebrala: ”Najlepše darilo, ki ga lahko podariš svojemu otroku, je sorojenec.” in ne bi se mogla bolj strinjati. Ko sem v drugo izvedela, da nosim fantka, sem dobila pomisleke. Sta fantek in punčka lahko taka prijatelja kot dve deklici ali dva dečka? Bom lahko med njima zgradila takšno vez, kot jo imava s sestro? Bo Nina bratca lepo sprejela? (Obratno me niti ni tako zelo skrbelo.)

Nina nosečnosti ni sprejela tako lepo, kot sem mislila, da jo bo. Pa vendar, od sekunde, ko je prvič zagledala Iana, je bila zaljubljena. In on vanjo. In jaz v njiju oba. Vsi ti nežni pogledi, mehki dotiki, široki nasmehi in prva mala zavezništva. Vse in še več kot bi si lahko kadarkoli želela. In vame se je spet prikradlo tisto globoko, močno čustvo, ki zaobjame moje celo telo in ga napolni z neskončno toplino: ponos!

Draga moja mala junaka, ponosna sem na vaju! Ker znata počakati, se prilagoditi in poskrbeti, da je vsem lepo. Ker držita skupaj, tudi ko vesta, da nimata čisto prav. Ker vesta, da je za zavežništvo dovolj samo pogled, stisk roke ali nasmeh. Ker se znata zabavati, širiti dobro voljo in smeh. Ker se, ko je hudo, ne prestrašita, ampak se pokončno borita za pravičnost.Ker se imata najraje na svetu in vesta, da je to vrednota. No, morda se še ne zavedata čisto, a ponosna sem na vaju, ker gresta po pravi poti. In ta pot bo vijugasta, včasih težka, včasih vesela, a prepričana sem, da bom po vsakem ovinku in po vsakem klancu, še bolj ponosna. Če se bolj ponosen sploh da biti.

Vajina mamica

 

KODA ZA POPUST:
S kodo MAMINAMAZA10 lahko čudovito personalizirano knjigico Mali junaki, v kateri se bosta hitro našla vaša sorojenca, dobite za -10% ceneje! <3 

 

Foto: Mateja Tamše

Poglej tudi

Komentiraj