Pa kako lahko tega ne razumeš???

Leto se je začelo z OŠPICAMI (oz. debato o cepljenju), s STAVKO javnih delavcev (oz. debato kako si sploh upajo), MEJO (oz. merjenju moči na morju in v vsetu) in POSOJILI (oz. ugodnimi možnostmi za nekatere in nemogočimi za druge).
 

4 teme, za vsakega nekaj. Za slovencelj1977 je tole z mejo idealna priložnost, da sprosti vse svoje frustracije in neutemeljeno sovraštvo do naših sosedov na raznih spletnih portalih, za njegove prijatelje ali prijateljice je tole s posojili kot voda na mlin za prerekanje o levih in desnih. Starši se spet vrtimo v neskončnih debatah o cepljenju, kjer želimo drug drugega prepričati kdo je bolj verodostojen vir informacij: google ali zarotniški zdravniki. Stavko pa sploh vsi dojemajo kot oseben napad, saj je v gospodarstvu toooolikoooo težje in itak VSI plačujemo za javne delavce, ki itak ne delajo nič.

Tako se spet prerekamo med sabo. To je vendar namen. To je bistvo. Prepričati drugega komentatorja, da imaš TI prav! Da bi mu to dokazali se zapletemo v neskončne pogovore in slepo trdimo svoj prav in se pretvarjamo, da bomo, ko spremenimo mnenje tega enega človeka, ki ga sploh ne poznamo!, rešili celotno situacijo. Ko bodo vsi razumeli, da imam JAZ prav, se bo vse rešilo.

Potem se lahko vsi vrnemo k zabavi in sproščanju. To je vendar tisto, kar potrebujemo. Več zabave in več sproščanja. Situacije bodo ostale popolnoma nerešene, saj zanje pri nas ni nihče odgovoren, ampak MI se ne moremo ukvarjati še s tem. Problem seveda nastane, ko se nihče ne ukvarja s problemom oz., ko smo do problemov tako apatični in pustimo drugim, tistim, ki so že večkrat dokazali, da niso zaupanja vredni, da te probleme rešujejo v našem imenu.

Zadnjič sem pri blogerski prijateljici prebrala komentar na pomemben zapis: ”Jaz mami bloge berem za sproščanje, ne pa da mi pišete o takih težkih in resnih temah. Sta me prav zamorila.” Verjamem in popolnoma razumem komentatorko. Po celem dnevu v službi in po urejanju družinskih zadev, je za sprostitev obiskala FB in tam jo namesto zabave čakajo težke debate. Tudi mene mine, ampak zatiskanje oči in prerekanje med sabo ne bo rešilo tega. Tega bo vedno več! Tega je vedno več! Tako nas odgovorni zamotijo, mi pa se pustimo.

Edina stvar o kateri bi se mi morali vsi strinjati je ta, da se strinjamo, da je čas, da začne nekdo prevzemati odgovornost. Zdravniki za zdravstvo, profesorji za šolanje, mediji za resnico, vlada za splošno in finančno varnost svojih državljanov in politiki za zapravljanje davkoplačevalskega denarja. In mi jim moramo pustiti oz. od njih zahtevati, da te odgovornosti prevzamejo. Mi smo odgovorni, da na ta mesta postavimo ljudi, ki jim zaupamo, da bodo svojo odgovornost vzeli resno in da jih ob primeru, da v nas vzbudijo nezaupanje, odstavimo iz teh mest.
To, če bo Špela323 verjela Maji787, da je cepljenje nevarno, pač ne bo rešilo večjega problema. Če pa Špela in Maja skupaj zahtevata odgovore in se jima pridružijo še ostali prijatelji in znanci, bomo mogoče nekam prišli. Najhujša zarota je v resnici prav ta občutek nemoči, da ne moremo dobiti odgovorov na vprašanja. Lahko jih! Ampak ne na googlu! Razumeš?

Poglej tudi

Komentiraj