Najlepši spomini 2020

Leto 2020. Leto največjih nasprotij. Hkrati najbolj stresno in najbolj mirno leto. Leto, ki je poskrbelo, da smo bili veliko skupaj, da smo previharili vrednote in prioritete. Leto, ko smo še bolj skrbeli drug za drugega. Leto, ko nihče več ni vedel, komu in čemu verjeti in kam usmeriti svoje cilje in plane za prihodnost.

Vsekakor je 2020 leto, ki si ga bomo za vedno zapomnili. Pri nas je bilo precej pestro v resnici. Veliko smo celo potovali, predvsem pa toliko časa kot smo ga letos preživeli skupaj, verjetno ne bomo nikoli več. In to je nekaj, kar si želimo vzeti s sabo tudi v naslednje leto.

Spomine smo ovekovečlili tudi s pomočjo foto knjige, ki smo jo naročili pri Digifot.

JANUAR

Januar 2020 je pri nas minil v pričakovanju dveh pomembnih dogodkov: Katarininih dvojčkov in prvega družinskega popotovanja.

Ker nismo točno vedeli, kdaj bosta na svet prijokala dvojčka, smo Katarinin baby shower praznovali kar malo prej (kar se je kasneje izkazalo za dobro idejo).

Januar je tako minil v znamenju pričakovanj.

Torta iz plenic in krofki by Emazing creations.

FEBRUAR

Februar 2020 smo preživeli na našem prvem družinskem popotovanju. 12 dni smo preživeli na Šrilanki in 8 na Maldivih.

Potovanje je bilo res nekaj najlepšega. kar se nam je do sedaj zgodilo. Videli smo ogromno, se še bolj zbližali in preživeli februar na toplem soncu.

Takoj ko smo se vrnili, je najprej svoj rojstni dan praznoval Ian, takoj naslednji dan pa sta se rodila Roki in Tomi, naša dvojčka.

Šrilanka 2020

MAREC

Marec se je že začel s kar precej govora o koroni. Čeprav smo na potovanju imeli že nekaj stika z maskami in razkuževanjem, si nismo mislili, da bo virsu dejansko zadel tudi Slovenijo.

Ko so sporočili, da se zaprejo šole in vrtci, se spomnim, da mi je postalo zelo hudo in začela se je prva karantena. Kar naenkrat smo zaprli plesno šolo, iz uredništva Metropolitana so mi sporočili, da žal ne moremo več sodelovati, Ian, Nina in Uroš so nenadoma ostali doma.

Ampak ni bilo tako zelo hudo. Razumeli smo, zakaj, razumeli smo, kako. Imeli smo se lepo in se trudili k temu spodbujati tudi druge.

Vse bo dobro <3

APRIL

Aprila smo praznovali moj rojstni dan, se prvič malo bolj zares videli z dvojčkoma, kar prej zaradi karantene ni bilo možno. Imeli smo pirhe in sploh se v resnici iz aprila ne spomnim kaj dosti.

Še vedno smo bili doma, veliko smo hodili v gozd in se družili med sabo. Naredili smo si nekakšen domači urnik in se trudili mu slediti. Nina je začela s šolo od doma, kar je bil poseben izziv za prvošolko, Ian je začel pogrešati prijatelje.

Mi 4 <3

MAJ

Maja je kazalo, da smo virus premagali in da se vračamo nazaj v naše staro življenje. Dnevi so bili topli in sončni in že smo načrtovali nekaj izletov in vikendov po Sloveniji.

Čeprav so se v medijih pojavljale špekulacije glede novega vala, se tega dela leta spominjam kot zelo prijetnega in aktivnega. Več časa smo končno preživeli tudi z dvojčki, z babico in dedkom.

Spet pri dedku in babici.

JUNIJ

Junija se je res spet vse odprlo in privoščili smo si družinski vikend ob jezeru Jasna v Kranjski Gori, izlet v Lipico in Štanjel in vikend oddih v Prekmurju.

Kot da smo hoteli nadoknaditi za vse za nazaj 🙂 Zelo zelo lep mesec, poln veselja in sreče in novih dogodivščin in zdravja.

Jezero Jasna.

JULIJ

Julij 2020 je bil spet en krasen mesec. Mi smo se tradicionalno odpravili na Korčulo, kjer smo preživeli 25 dni in se dobro naužili vitamina D in morja.

Tako prazna kot letos Korčula še ni bila. Čeprav niso imeli nobenih ukrepov, je bila korona glavna tema pogovorov z domačini. Počitnice so bile čudovite, je pa nas vsem že bdela neka senca dvoma, da bo še kdaj vse po starem.

Morjeeee 2020

AVGUST

Nekako je na koncu tudi avgust minil mirno in brez težav. Spet smo bili veliko zunaj in celo obiskovali Ljubljano, se družili brez mask in si privoščili nekaj pijačk in večerij.

Rezervirali smo jesenske počitnice in se veselili odhoda v šolo in vrtec (Ian in Nina sta bila čez poletje doma).

Na pizzi v centru Ljubljane.

SEPTEMBER

Septembra 2020 sta Nina in Ian zakorakala v šolo in vrtec med svoje prijatelje. Nekaj polemik je bilo glede mask vzgojiteljic in glede mask učencev v OŠ.

Nina in Ian z maskami nista imela večjih težav. Nina se je hitro navadila, da jo mora nositi in ji to ni predstavljalo nikakršnega problema. Ian je bolj čudno gledal, a so na srečo ugotovili, da vzgojiteljice res nimajo za kaj nositi mask in sta otroški vrvež in smeh prevladala.

Prvi dan šole in vrtca 2020

OKTOBER

Oktobra je Nina morala v karanteno zaradi okužbe v razredu. Spomnim se, da se nam je to zdelo precej hudo in smo se pogovarjali, kakšna je ta nova realnost. Potem pa …

Drugi val v vsej svoji veličini. Jesenske počitnice smo odpovedali oz. so itak odpadle, priredili pa smo si nepozabno zabavo za Noč čarovnic, da smo nekako lažje prebili to nestanovitno obdobje.

Zabava za noč čarovnic.

NOVEMBER

November je minil v znamenju šole od doma. Drugi razred je veliko lažji od prvega, saj Nina lahko sama prebere navodila in precej samostojno dela svoje obveznosti.

Delo ji je sicer oteževal Ian, ki je res zelo pogrešal prijatelje. Nina je imela v času obeh karanten tudi online plesne treninge. Online treningov pa sva se lotila tudi midva z Urošem.

Šola od doma.

DECEMBER

December je minil hitro. Prvič smo si vzeli čas in naredili foto osebne voščilnice, prvič smo si tudi naredili letni koledar z našimi fotkami. (Oboje pri Digifot).

Božič in novo leto smo praznovali pri mojih starših in se prav lepo domače zabavali. December si bomo zapomnili tudi po veliiiiko snežne zabave.

Prvi sneženi mož.

 

Leto 2020 je bilo res nenavadno, je pa hkrati prvo leto, ko smo imeli dovolj časa ali pa mogoče se nam je to zdelo letos še toliko bolj pomembno, da smo vse spomine ujeli v foto knjigo, koledar in še v voščilnice.

Upam, da se bomo čez nekaj let vsega tega spominjali kot nekaj nenavadnega, posebnega in predvsem nečesa, ki je minilo in nam pustilo samo pomembno prevetritev prioritet in vrednot in čudovite spomine.

 

Čudovite koledarje, foto knjige in voščilnice si lahko izdelaš pri Digifotu. Zelo enostavno oblikovanje, hitro dobiš in zelo kvalitetni izdelki so. Jaz sem si vzela še dva rokovnika 🙂

Koledar.
Fotoknjiga (vzela sem velik format 30×30 s trdno platnico, plsoko vezavo in 48 stranmi).
Voščilnica.

Poglej tudi

Komentiraj