Moji hčerki ob veliki prelomnici

Draga moja Nina,

vem, da si že kar malo zmedena okoli tega ali bomo dobili dojenčka ali ne. Kar dvakrat v tem letu se je odločil, da se nam še ne bo pridružil. Tokrat gre zares. Zares bomo dobili dojenčka.

Nina: ”Bratca ali sestrico?”

Ne vem še, a takoj, ko izvem, ti povem. Tebi in očku najprej. Ker smo družina. In naša družina se bo še povečala. Imeli se bomo zelo lepo, veš. Bratec ali sestrica je najlepše kar se lahko nekomu zgodi. Skupaj se bosta igrala, nagajala meni in očku in imela se bosta najraje na celem svetu.

Nina: ”Koga boš imela pa najraje ti?”

Vse vas tri. Očka, tebe in dojenčka. In vedno bomo držali skupaj, kot do sedaj. Še bolj. Veš, naš srček se z vsakim novim družinskim članom poveča. Tudi tvoj srček se bo povečal, saj te bo imel dojenček od vseh najraje. Opazoval te bo, se ti smejal in te občudoval. Od tebe se bo učil in vse bo ponavljal za tabo. Ti boš velika sestrica. Največja faca na celem svetu. To je kar velika naloga, a ne skrbi, super ti bo šlo, ker si taka čudovita punca.

A čeprav boš dojenčku velika sestrica, boš zame še vedno moja majhna punčka in v mojem objemu bo vedno prostor zate. Povečalo se bo tvoje srce, a tvoje rokice, tvoj nosek, tvoje nogice in tvoja lička bodo še vedno majhni. Še vedno bom brisala tvoje solzice in ljubila tvoj nasmeh. Še vedno  mi lahko poveš čisto vse. Vse kar te skrbi, vse kar te veseli. In če želiš, se lahko ponoči prikradeš v mojo posteljo in zaspiš tesno ob meni.

Moje srce je za vedno tvoje.

Dobila boš bratca ali sestrico in z očkom bova tesno ob tebi.

 

Foto: Mateja Tamše 

Poglej tudi

Komentiraj