Kako zaposliti malčke (doma)

Zunaj je mrzlo, dnevi so še zmeraj kratki, zato dolge ure zunaj na sprehodu ali na igrišču odpadejo. Otrok ima doma sicer svoje igračke, take in drugačne, vendar je vse že videl in počasi zgublja zanimanje. Kaj početi?

IGRANJE S TESTENINAMI

Potrebujemo testenine, različne posodice, lopatke, žličke, ipd., in pustimo malčku, da testenine prelaga iz ene posodice v drugo.

VIR

Testenine

Podobno aktivnost lahko pripravimo tudi s cofki ali podobnimi varnimi malimi predmeti:

Cofki

VIR

Testenine lahko uporabimo tudi za izdelovanje verižic ali pa za natikanje na slamice/palčke:

Slamce

Namesto plastelina in slamic lahko uporabimo na pol prerezano jabolko in vanj zapičene lesene palčke, namesto testenin pa žitarice v obliki obročkov:

Img 8596

VIR, VIR

MINI AVTOPRALNICA

Otroci se radi igrajo z vodo, mehurčki in z avtomobilčki. Če to troje združimo, lahko ustvarimo pravo mini avtopralnico. 🙂 Če vaš otrok nima doma avtomobilčkov, lahko uporabite kakšne druge igračke (živali, punčke,…).

Carwash

VIR

CESTA ZA AVTOMOBILČKE

Ko so avtomobilčki čisti, jih lahko preizkusimo v vožnji po dooolgi in vijugasti cesti po stanovanju. 🙂 Potrebujete le paprinat lepilni trak in flomaster. Če nimate doma avtomobilčkov, je cesta lahko namenjena tudi vlakcu, konjičkom ali punčkam (npr. barbikam), le da ne bo šlo več za cesto, ampak za čarobno, posebno pot, ki vodi do prav posebnega mesta (pot lahko speljete pod mizo, stoli, po stopnicah, na koncu poti pa pripravite majhno presenečenje ali pa pripravite neskončno pot, ki se pravzaprav nikjer ne zaključi). Če traku ne želite lepiti na tla, lahko cesto pripravite tudi na mizi. Večji otroci lahko cesto ustvarijo sami.

Cesta

VIR

Še nekaj idej za aktivnosti doma nadete tukaj in tukaj.

Poglej tudi

Komentiraj