ŠE 5 IDEJ ZA DEŽEVNE DNI

O tem kaj lahko počnemo v deževnih dneh sem že nekaj napisala: 5 idej za deževne dni. Tukaj pa je nekaj novih: 

1. Obiščite eno od mnogih igralnic. Midve sva bili nazadnje v igralnici Mothercare in se imeli odlično! Imajo veliko plezalno/gibalno strukturo s toboganom, tuneli, plezali, ovirami in žogicami. Nina je zelo zelo uživala in se ves čas hihitala. Ko se je po eni uri naveličala plezanja, se je malo spočila ob igranju v plastični kuhinji, za konec pa je še malo pisala na računalnik 😉 Igralnic je v Ljubljani ogromno. Všeč mi je še tista v Supernovi, kjer lahko zraven v miru piješ kavico. 

Velika igralnica v trgovini Mothercare v BTCju
Velika igralnica v trgovini Mothercare v BTCju
FullSizeRender_4
Najprej splezam po pisanih stopnicah…
IMG_2649(1)
Potem skozi tunel in čez hribček…

 

IMG_2652
Pa še pod oviro in mimo visečih palic…
FullSizeRender_3
In tobogaaaan! 🙂

 

FullSizeRender_1(1)
Nekaj malega skuham.
FullSizeRender_2(1)
Za konec pa še malo tipkanja po računalniku.

2. Kinetični pesek. Pa sem končno tudi jaz prišla do tega. Super zadeva. Sicer ni neka velika packarija, ker ni kot pesek, a vseeno bodite pripravljeni na to, da bo kaj za posesati. Sploh, če je vaša mazica še malo manjša in ne razume, da se igramo predvsem ob mizi in da ni treba nesti vsega v kopalnico, ko mora mami na stranišče. Pazite tudi, da se ne bo oči z otroki tepel za pesek. Kupite ga dovolj za vse. Kaj vse lahko počnete s kinetičnim peskom kradem iz Male šole, ker ima Mateja res krasne ideje (in ker pri nas niti slučajno ni izgledalo takole lepo): 

pesek-1
Mateja je dala pesek v prozorno šklatlo in najprej so se lotili izdelave piškotov.
delovni-stroj1
Gradbišče 🙂
kolac5be-c48drke1
Odtisi črk in prirejanje

 

noz1
Rezanje kruha.
kolac5be-odtisi1
Odtisi raznih živali in iskanje parov.

3. Obiščite knjižnjico in si izposodite igrače. Sama sem obsedena s knjigami in to sem uspešno prenesla tudi na hčerko. Pri nas televizija ni neka zabavna zadeva (čeprav si včasih mooočnooo želim, da bi bila), raje listamo knjigice, se pogovarjamo, gledamo slikice in pripovedujemo pravljice po spominu. Naše najljubše so; Sapramiška, Zverjasec, Čukec, Kaj slišiš… in Pleši Pleši črni kos ter Maček Muri (pri obeh obvezno spremljevalno petje). Knjigic pa si zaenkrat v knjižnjici še ne izposojamo, vendar obstajajo knjižnjice, ki izposojajo igrače! In ena takšnih je v našem naselju! Izposodite si lahko igrače, družabne igre, spomin, karte, Hape igrače itd itd itd. Odlična zadeva. otrok se z igračo (ki je vedno čista in zapakirana) igra dokler mu paše, ko se naveliča, jo odnesemo nazaj in zamenjamo. Seznam knjižnjic z igralnicami in izposojo igrač najdete TUKAJ. 

4. Obiščite muzej. Prva razstava, ki sva jo z Nino obiskali je bila razstava Mumija in krokodil. Nina je bila stara leto in pol, razstava je bila vodena in prepričana sem bila, da to ne bo dobro. Kako me je presenetila! Z velikim zanimanjem si je ogledovala velikega nagačenega krokodila in pozorno poslušala, ko sem ji potiho razlagala kaj je kaj. Še danes (pol leta po tem) je prva asociacija, ko sliši krokodil, mumija. Očitno si je nekaj malega pa le zapomnila. Vseeno bova še malo počakali z muzeji in takrat napišem malo več. Muzeje pa redno obiskuje ena naših najljubših maminih maz. Fantek, ki smo ga spoznali že na Plesnem Pilatesu, srečujemo pa se tudi na naših Pravljičnih ustvarjalnicah. Njegova mamica je za Kam z mulcem napisala odličen članek na to temo in res priporočam v branje! 

02_1_Pred-okostjem-mamuta
Pred okostjem mamuta v prirodoslovnem muzeju Vir: Kam z mulcem
02_2_Dve-izmed-interaktivnih-raziskovalnih-postaj-ki-so-navdušile-naše-mulce_1
Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem gradcu (Vir: Kam zmulcem)
02_5_Mulc-Filip-pravi-da-je-vse-zelooo-zanimivo
Tehniški muzej Bistra (Vir: Kam z mulcem)
02_9_Nekaj-najbolj-atraktivnih-vojaških-eksponatov
Park vojaške zgodovine v Pivki (Vir: Kam z mulcem)

5. Oblečite se v škornje in palerine in odidite na sprehod v GOZD! Kot radi povejo v Gozdnem vrtcu Čarobni gozd: “Ni slabega vremena, je le slaba oprema!” Poskrbite torej za primerno opremo in se odpravite na raziskovanje! Zabava za vse zagotovljena, če boste le sproščeni, dovolili sebi in otrokom, da se umažejo, da stopijo v lužo in blato, da primejo v roke gosenico ter opazujejo travo in liste, ki se upogibajo pod težo kapljic. To bo dan, ki ga tako vi kot vaši otroci še dolgo ne boste pozabili! Za več idej obiščite stran Gozdnega vrtca ali pa se jim pridružite na jutrišnji Sobotni gozdalnici. 

gozd-po-dežju-H
Raj, ki čaka na velike in male raziskovalce. (Vir: http://valterosvajaevropo.grta-studios.com/?p=1070)
15600_610290572440501_1354980415155609923_n
Luža in blato in kup ostalih zanimivosti. (vir: Gozdni vrtec Čarobni gozd)
10423698_610290642440494_1100065767002058939_n
Gosenica na listu. VAAAAU! (Vir: Gozdni vrtec Čarobni gozd)

Komaj čakam tudi, da greva skupaj v Mini city (jaz sem že bila, službeno, in res res že nestrpno čakam, da bo Nina dovolj velika za obisk, ker sem tako zelo navdušena in vem kako zelo bo uživala!)

Deževni dnevi so torej tudi lahko ekstra zabavni. V vsakem primeru pa vam bodo otroci hvaležni za vsako minuto, ki jo boste z njimi preživeli, bili ob tem nasmejani in dobre volje. Zabavajte se!!! 

Poglej tudi

Komentiraj