Kaj za Mamino mazo pomenijo Facebook spremembe?

Ne vem zakaj mi tisti najbolj iskreni zapisi nekako uidejo v čas, ki je popolnoma neprimeren, da bi dosegel večje število ljudi.
Ne vem zakaj pri teh zapisih nikakor ne najdem fotografije, misli, ki bi zapis naredila bolj zanimiv.
Ne vem zakaj te zapise pišem najdlje in jih v glavi neštetokrat premislim, potem pa na koncu zapišem nekaj čisto tretjega.

Verjetno ste do sedaj že vsi slišali, da Facebook spreminja pravila. Moji zapisi se ne bodo več znašli v vašem ”news feed-u”, če bom želela z vami deliti svoje misli, bom morala facebook plačati oz. iznajti nov način, da pridem do vas.

Moja tri leta in nekaj mesecev truda, ko sem z vsem srcem in vso ljubeznijo, popolnoma brezplačno zapisovala svoje izkušnje in z vami delila sebe, celo sebe, naj bi šla v naslednjih nekaj tednih v nič. Če vam bom želela kaj povedati, bom morala za to plačati oz. iznajti nov sistem, saj si tega zagotovo ne bom mogla privoščiti.

Prvič v vsem tem času me je prijelo, da bi z vsem skupaj prenehala. To leto je bilo že tako zelo pestro na tem področju in pomislila sem, da mi vesolje sporoča, da je čas, da odneham. Dovolj je razmišljanja o novih vsebinah, dovolj razdajanja, dovolj tekmovanja, dovolj sodelovanj, dovolj vsega tega dela, ki je na koncu poplačano le z všečki in vašimi lepimi besedami. Sedaj pa bo Facebook odstranil še to. Zakaj naj potem sploh še pišem? Za koga?

Pravijo, da ko se znajdeš na točki, da bi odnehal, se moraš spomniti, zakaj si z vsem skupaj začel. Kaj me je takrat gnalo, da sem sploh zapisala prvo vsebino, pa drugo, pa trideseto, pa vse do danes?

Gnala me je ljubezen! Do mamic, do očkov, do maminih maz, do vseh ljudi. Takrat še ni bilo toliko blogov in takrat se še ni govorilo o tem, da si lahko kdaj utrujena, da ni nujno vedno vse popolno, niti o tem ne, kaj vse potrebuješ za v porodnišnico, da o depresiji in izčrpanosti sploh ne začnem.

In danes sem sama spet na točno tej točki. Odhajam v porodnišnico in iščem kaj in kako. Spominjam se poroda, pripravljam se na novega člana, v trenutkih se spet počutim tako sama! Kako je že z dojenjem? Črpalko potrebujem ali ne? Kdaj že pokličem patronažno? Ne počutim se najbolje, je z mano nekaj narobe? In katera je tista spletna stran, ki me pomiri, ki mi pove, da bo vse ok, da zmorem, da nisem sama? Moja Mamina maza! In moja skupina! In vse, kar sem v teh letih delala. Prijazni nasmehi, pozitivne nosečnice, vsi srčki in komentarji in mamice, ki so mi v živo povedale, da sem jim pomagala.

Mogoče bo sprememba res tako velika, da mi bo zelo težko. Mogoče vas moje vsebine na Facebooku ne bodo več dosegale in mogoče bom spet na začetku in pisala za nekaj 10 mamic. Ampak, če sem že začela z vesoljem, je to vedno naklonjeno pogumnim srcem. In jaz sem mamica! Mamino srce je najbolj pogumno srce v zgodovini src! Me pa ja ne bo ustavil en Facebook, a ne?

Zelo bom vesela, če se kdaj spomnete name, kar tako, in malo pogledate kako je tukajle. Zelo bom vesela, če boste obiskovali www.maminamaza.si, kjer sem vsebine še lepše uredila, nastalo pa jih bo še veliko novih. Zelo bom vesela vsake podpore v obliki všečkov in komentarjev in širjenja mojih vsebin in zelo bom vesela, če me boste sem in tja spomnili, da delam nekaj dobrega. <3

Vaša Anja


Želiš prejemati obvestila o mojih novih objavah? Prijavi se na mailing listo:

[mc4wp_form id=”6590″]

Poglej tudi

2 Comments

  1. Gabrijela

    Pozdravljena!

    Sama tudi ne uporabljam FB in poglej našla sem te samo zaradi strica googla. Enkrat sem si mislila kako bi bilo fino nekaj dobrega in iskrenega prebrati od nekoga, ki bi strnil svoja občutja v besede, ki bi jih tudi jaz začutila. In evo me vesolje mi je podarilo tebe, ko sem kar nekaj klikala v spletni brskalnik. Tako, da vztrajaj četudi izgleda brezupno pišem ti pa tale komentar samo zaradi spodbude in da se boš zavedala še bolj, ko se ena vrata zaprejo se je naredil prostor, da se lahko odprejo druga. ☺

  2. Larisa K

    Anja, super si! Sama ne uporabljam FB, pa vseeno skoraj vsak dan pokukam na tvoj blog…tako da kar keep up the good work 🙂
    Pa eno netravmatično in čim lepšo porodno izkušnjo ti želim, mislim nate in na pikca*

Komentiraj