KAJ BO Z MAMINO MAZO V LETU 2016?

Ko sem oktobra 2014 začela z Mamino mazo, nisem kaj dosti razmišljala o čemerkoli. Končala sem s porodniškim dopustom, moja mala enoletnica je šla v vrtec, jaz pa sem ostala brez službe. Poslala sem nekaj prošenj, a brez sreče. Vedela sem, da ne bom sedela doma in čakala in da moram stvari takoj vzeti v svoje roke. Odpravila sem se k podjetju, ki pomaga pri ustanovitvi s.p.-ja in v dobrem mesecu je nastala Mamina maza (o imenu kdaj drugič).
 
 

 

Že ko sem podjetje ustanavljala, sem imela en velik problem: Katero dejavnost bom registrirala? Definitivno poučevanje angleščine, saj je to moja glavna smer. Pa ples in pilates, za katera imam licenci in do katerih gojim ljubezen že dobrih 25 let. Pa varstvo za otroke, to najraje počnem. Pa animacija. Aja, pa v London vodim ljudim, saj sem tam živela. Predavanja za nosečnice lahko vodim, saj to že počnem, pa še mamice z dojenčki dodajte. Ti dve obdobji sta res lepi in vsem želim, da bi ju doživeli tako lepo kot sem ju jaz. Trgovina? Oglaševanje? Lahko ja, bom poizkusila. Ali smo pisanje člankov in pravljične delavnice že dodali? In zdaj bi za vse to radi eno ime? Hmm.

Ok, podjetje ustanovljeno. Zdaj pa začnimo. Potrebujem spletno stran in Facebook! Kje začnem? Potrebujem logotip! Katarina (sestrica, ki v tem trenutku postane pomembna druga polovica Mamine maze), nariši mi to pa to pa to! Ok, sedaj pa zares. Kaj napišem? Objavim tečaje in predavanja, kar tako? Saj nihče še ne pozna Mamine maze! Kdo bo to videl? Začnem pisati blog? Ma ne, koga pa zanima kaj počnem vsak dan? Bom začela s članki za nosečnice in mamice. Rada bi, da to čudovito obdobje preživijo tako lepo kot sem ga jaz. Stran se počasi polni. Rada bi imela tudi vsebine za otroke, saj je stran v svojem bistvu pravzaprav namenjena njim. Kako naj zdaj vključim še tečaje in predavanja? Ali naj pišem kot ”mi”, podjetje, Mamina maza ali naj pišem iz srca in vključim svoje mnenje in izkušnje in pišem kot Anja, mamica navihane enoletnice? Je Mamina maza portal ali blog? Hmm. 

Mamina maza je med tem postala lepo sprejeta med vami, dragimi bralkami. Zelo sem vam hvaležna za to! V tem času sem spoznala nekaj krasnih ljudi, predvsem mamic, ki so se odločile za podobno pot in so mi velikooo pomagale. Tudi tečaji se počasi prijemajo in imamo se zelo zelo lepo. A se z istimi vprašanji ukvarjam še točno danes. Mamina maza je po eni strani osebni blog, poln čustvenih izpovedi in problemov mlade mamice, je spremljanje dogodivščin male Nine in podajanje srčnih nasvetov ter brezplačnih vsebin. Po drugi strani pa je portal, kjer lahko preberemo strokovne članke, uživamo v profesionalni oblikovalski žilici, vidimo bolj ali manj spretno trženje tečajev in predavanj ter dobivamo vtis, da gre za čisto pravo podjetje. Potem je tu še prepletanje z mojim projektom Plesni Pilates, ki je v resnici tisti pravi vir trenutnih dohodkov. Tega sem letos oktobra kar ločila od Mamine maze in je postal svoja stran. Je bolj lično in pregledno, a pri meni nič kaj lažje obvladljivo. Hmm.

Zadnja dva tedna leta 2015 sem si vzela čas za resen razmislek o tem kam vse skupaj pravzaprav pelje. Kako zadevo urediti, razjasniti in dokončno obrniti v eno smer. Ali naj postanem popolnoma tržno usmerjena in začnem bolj agresivno oglaševati svoje dejavnosti ali naj si poiščem eno drugo službo in ohranim Mamino mazo zgolj kot blog, hobi? Dva tedna sem še veliko bolj intenzivno razmišljala o tem in kot se zame spodobi – v zadnji sekundi prišla do zaključka:

Mamina maza je s.p. Mamina maza sem jaz in je moje življenje in Mamina maza je moje podjetje, moj vir dohodka. Mamina maza je blog in Mamina maza je podjetje. Ni bolj eno in bolj drugo. Je oboje, ker sem v njej z vsem srcem. Uživam, ko vam kaj napišem in uživam, ko se skupaj podružimo. Srečna sem, ko nekdo reče: ”A, Mamino mazo pa poznam. Sem prebrala enkrat…mi je bilo res všeč.” in srečna, ko nekdo napiše mail, da bi se vpisal k meni. Sem Anja Oman, pišem članke in blog za Mamino mazo, vodim tečaje za otroke in vse programe Plesnega Pilatesa za nosečnice, mamice z dojenčki in predšolske otroke, sem mamica prekrasni mali deklici, ki me vsak dan navdihuje, včasih pa spravlja v obup, sem sestra in obenem poslovna partnerka s Katarino, brez katere bi že zdavnaj obupala, sem navadna ženska in imam s.p.. In taka je tudi Mamina maza in taka bo tudi ostala. Malo osebna, malo poslovna. Tako ste jo sprejeli in taka naj bo!

V letu 2016 gre Mamina maza torej s polno paro naprej. Zeloooo bom vesela, če jo (me) boste še naprej spremljali, zanjo (zame) povedali še kakšni prijateljici ali se prijavili k njej (meni) na kakšno dejavnost! Res za vsako vaše dejanje milijonkrat hvala!

 Vaša Anja <3

 

Poglej tudi

Komentiraj