FOTOGRAFIRANJE NOVOROJENČKA PRI MATEJI TAMŠE

Takoj po prihodu iz porodnišnice so me čakala tri pomembna opravila: pokliči patronažno sestro, naroči Iana k pediatru in dogovori se za fotografiranje novorojenčka.

Pri Nini smo fotkanje zamudili, za kar mi je še vedno žal, saj imam samo milijon fotografij iz mojega iPada, ki danes niso več uporabne, saj je kvaliteta preslaba, predvsem pa niso lepe, saj sem jih fotkala skozi oči zaljubljene mamice in nisem razmišljala o svetlobi in postavitvi. Na žalost.

Tokrat sem takoj po prihodu domov poklicala Matejo Tamše. Ker smo se pri njej že fotografirali v času nosečnosti in bili s fotkami noro zadovoljni, je bila zame edina izbira. (Poglej kako smo s fotografijami naznanili nosečnost in razkrili spol: TUKAJ)

Za termin sva se dogovorili za 8. dan po porodu, pri nas doma. Da bo fotkanje potekalo pri nas doma, me je neskončno pomirjalo. Nikamor nam ne bo treba, vse obleke in pripomočke bomo imeli na dosegu roke, novorojenček bo v znanem okolju, mi tudi (kar odlično vpliva na nervozo ;)) in sploh ni treba skrbeti za nič drugega, kot malo naravnega make-upa zame in umite lase.

Mateja je prišla okoli 9h zjutraj, ni se menila za razmetano stanovanje, spili sva kavico in začeli smo s fotkanjem. Mateja je vse lepo pripravila, nam razložila kako bo vse skupaj potekalo, nam priporočila kaj obleči in medtem uspavala Iana, da bo pripravljen na sodelovanje. Fotkanje je minilo hitro in brez izgubljanja živcev, vmes sva se z Ianom še malo podojila. Nobenega stresa, vse je potekalo mirno, srčno in nežno.

Fotografije, ki sem jih kasneje prejela, so me pustile brez besed. Mateja mi je poslala 82 fotk!!! In imam veliko težavo izbrati tiste, ki bi jih uokvirila, saj je vsaka zase posebna. Zelo sem vesela, da smo se odločili za tole in ustvarili spomine za celo življenje.

Več fotografij na www.instagram.com/maminamaza.si/ 

Matejo priporočam čisto čisto vsakemu, saj je hitra in točno ve kaj dela. Fotografiranje z njo je sproščeno, prijetno in zabavno, rezultat pa še boljši od pričakovanega. Priporočam tudi fotkanje v nosečnosti, da se do novorojenčka že malo poznate in je vse skupaj še bolj sproščeno.

VEČ INFO: http://matejatamse.si/novorojencki/ 

 

 

 

Poglej tudi

Komentiraj