Facebook, naredi že ta NI MI VŠEČ!

Ko so v anketi po celem svetu spraševali kaj bi si uporabniki Facebooka najbolj želeli, so ugotovili, da bi ti, od vsega na svetu, najbolj želeli manj reklam in gumb Ni mi všeč.

Ne želijo si več dobrih novic, ki bi nadomestile vse te šokantne strašne novice, ne več konstruktivnih komentarjev, ki bi premagali ignorantske, ne več bontona, ne več litetranih zapisov, ne več umetnosti, ne več politične angažiranosti, da bi dejansko lahko kaj spremenili. Želijo si manj reklam!

Ne želijo si več možnosti gumbov za počutje, da bi lahko bolje izrazili kako se zares počutimo, več gumbov za podporo, da bi lahko podprli dobre projekte ali dobre prijatelje, možnost za pomoč, da bi lahko donirali obleke ali kakšen evro tistim, ki to zares potrebujejo. Ne, želijo si gumb NI MI VŠEČ!

Ker gumb Ni mi všeč, bi namreč spremenil njihovo življenje na bolje. S tem gumbom bodo lahko zatrli še več ljudi, ki se trudijo ustvariti nekaj iz sebe, bodo lahko trpinčili tiste, ki ne zgledajo popolno (po njihovih visokih standardih), lahko bodo tistim, ki so ubogi na umu in v besedi, dokazali, da je temu res tako.

Sami sebi pljuvamo v skledo. Vsak dan, vsako uro, vsako minuto. Ukvarjamo se s tem kako moramo izgledati in kam moramo odpotovati in kako smo s tem lahko boljši od drugih. Ko počasi ugotavljamo, da to v resnici ne prinese neke silne sreče, notranjega zadovoljstva in ko ugotovimo, da nam nobena obleka in potovanje na Šri lanko ne pomagata do tega, da bi se počutili dovolj superiorni pred ostalimi, saj se vedno najde kdo, ki bo šel dlje, ki bo oblekel lepšo obleko, ki bo mlajši, bogatejši, srečnejši, moramo svojo moč in pamet izkazati z gumbom Ni mi všeč!

Res, dragi facebook, od vsega na svetu si najbolj želimo gumb Ni mi všeč, da bomo lahko sami sebi bolj všeč. In naš svet bo za kakšen mesec popoln. Potem pa bo počasi čas za gumb: sovražim!

 

 

Poglej tudi

Komentiraj