2000 DNI

2000 dni nazaj se je moje življenje za vedno spremenilo. Sedela sem na straniščni školjki in bolščala v plusek. Čez celoten obraz se mi je izrisal širok nasmeh. Poklicala sem Uroša in mu povedala: ”Noseča sem!” Tri mesece pred tem sva se odločila, da sva pripravljena.

Potem sem se oblekla, šla v službo in še danes se celotnega dne spomnim, kot bi bilo včeraj. Eden od učencev je imel za govorno vajo opis svojega hišnega ljubljenčka in je v šolo prinesel hrčka. Še nikoli se mi ni nič na svetu zdelo tako zelo luštkano kot tisti fantek iz sedmega razreda, ki opisuje svojo domačo živalico. Petka zagotovljena.

2000 dni nazaj sem po službi odšla domov, se ulegla na posteljo in se počutila tako zelo srečno kot še nikoli prej. Toplo, rahlo prestrašeno, a neskončno zaljubljeno v majhno pikico v trebuščku. Mamica bom!

Ko so rekli, da bo punčka, sem skoraj skočila do stropa in pred mano se je že odvrtel cel film o pridni deklici, ki ji bom ure in ure krtačila dolge lase, ji pletla kitke, se z njo zabavala ob prebiranju pravljic, plesala, se vrtela, smejala in kasneje z njo delila najglobje skrivnosti.

2000 dni nazaj sem razumela, da življenje nikoli več ne bo isto. Vse svoje upe, želje in skrbi, sem prenesla iz sebe na drobceno bitjece, ki bo odvisno od mene, ki bo moje, ki bo cel moj svet.

Ko je moja punčka prijokala na svet, sem čutila kot še nikoli dotlej. Moje srce je postalo njeno. Z vsakim novim korakom, z vsakim novim dnem, z vsakim letom, je zanjo bilo še glasneje, vse do danes, ko si ga lasti že v celoti.

2000 dni nazaj sem postala mamica najčudovitejši osebi na tem svetu. Je nežna, a divja, prijazna, a odločna, sočutna, zvedava, včasih prevelika za cel svet. Ponosna sem nanjo. Do neba.

Vsak dan z njo je nekaj posebnega. Pridejo težki dnevi, pridejo skrbi, žalost, dvomi, pridejo solze, obup, utrujenost, taki in drugačni boji, a vse prestanemo. Skupaj. In pridejo smeh, veselje, sreča, upanje, nepojmljivi vrhovi, neskončna polnost trenutka, popolnost.

2000 dni sem že mamica in moje srce že 2000 dni utripa izven mene. Je njeno. Za vedno.

Že 2000 dni sem njena mamica. In vsak dan posebej bi še tisočkrat ponovila.

2000 dni, najlepših dni.

_________

Draga moja zlata Nina, vse najboljše za tvoj 5. rojstni dan! Ostani točno takšna kot si in ne pusti, da kdorkoli kadarkoli ubije tvoj ogenj!

Najrajši te imam na celem svetu,

tvoja mamica <3

Poglej tudi

Komentiraj