20. TEDEN NOSEČNOSTI in DOBILA BOŠ BRATCA!

Kako prvemu otroku povedati, da bo dobil bratca oz. sestrico? Sploh, če si mu to v enem letu že nekajkrat rekel, pa se je potem izkazalo, da se nosečnosti ni obdržala?

Tokrat sem bila še posebej previdna. Čakala sem na rezultate prvega pregleda in potem še na rezultate NIFTYja, da sem bila prepričana. Ko sem končno pomirila sebe in se prepričala, da je tokrat vse ok, je bil čas, da novico sporočim svoji starejši hčerki. Moji Nini.

Najbolj na svetu si želim, da bi se Nina in njen bratec dobro razumela. Da bi Nina novega člana dojemala kot lep del svojega življenja, da bi ga imela rada in bi se ga veselila tako, kot se ga veseliva midva. Seveda moram paziti, da ne bi vse skupaj izpadlo preveč na silo in da bi se novica v njeno srce in misli vsidrala počasi, a trdno.

Jaz se kot ravno toliko let starejša sestrica spominjam, da sem se Katarine neskončno veselila. Poslušala sem jo v trebuščku in jo imela najraje na svetu od prvega dne naprej. Kako je moja mami to dosegla? Tega si želim tudi za Nino in njenega bratca.

Nina je malo trši oreh, sploh pa sedaj, ko smo malo obljubljali dojenčka, pa malo spet ne… Objela sem jo in ji povedala novico. Za razliko od prvič, ko se je zelo razveselila, je bilo tokrat vse skupaj malo manj navdušeno. To popolnoma razumem. Rekla je samo: ”A res?” in se nasmehnila. Želela sem jo malo bolj navdušiti s tem, da sem ji rekla, da bo za spol izvedela v petek, ko bo počila balon in videla kakšne bleščice bodo padle nanjo. Če bodo roza, bo punčka, če bodo modre, bo fantek.

Ta teden se je tako vse vrtelo okoli organizacije presenečenja, kupovanja balona in bleščic, dogovarjanja za sprehod po Tivoliju in fotkanje. Navdušenje sem poskušala čimbolj mirno, a veselo stopnjevati. In mislim, da je presenečenje uspelo. Bleščice so Nino zasule (fotke sicer niso uspele tako, kot smo si zamislili, vmes je na sliko upadel celo kolesar, ahahaha, ampak to niti ni tako pomembno na koncu) in mislim, da Nini barva niti ni bila tako zelo pomembna (hvala bogu za Elso in njeno modro oblekico :)).

Foto zgodba by Mateja Tamše <3

 

Hahaha, no, smo se pa fino nasmejali in s pomočjo profesionalne Mateje zadevo rešili 🙂 Končni izdelek:

 

Smo pa spol razkrili s še eno foto zgodbo, hitro poglej <3 :

https://maminamaza.si/14-teden-nosecnosti-ali-vedezevalec-ki-je-vse-napovedal-narobe/

 

 

 

 

Poglej tudi

Komentiraj