13. TEDEN NOSEČNOSTI ali Nuhalna svetlina in Nifty

Navdušenje prvih rezultatov me ni minilo cel teden! Vse je v redu! Malo strahu pred nuhalno, a komaj sem že čakala tudi to. Ker Uroš zaradi službe ni mogel z mano, me je na nuhalno spremila mami. Zaradi slabih izkušenj celega leta, sem se poleg nuhalne svetline odločila tudi za Nifty. Ker sem nekaj časa delala pri podjetju, ki se je ukvarjalo s podobnimi storitvami, sem si tega testa res želela. Gre za neinvazivni test. To pomeni, da ne posega v telo nosečnosti in ne vpliva na nosečnost. Natančneje od nuhalne svetline pokaže možne kromosomske nepravilnosti. Poleg Downovega sindroma tudi Edwardsov, Patauov in druge trisomije. VEČ  Vse to samo na podlagi vzorca krvi.

Z mami sva se odpeljali k izbrani ginekologinji, ki je najprej zelo prijazno opravila nuhalno svetlino. ”Vidite, glavica, trebušček, nogice in rokice. Lepo raste!” Mami si je začela brisati solze. Rezultati so bili dobri, a vseeno se je strinjala z mojo odločitvijo po dodatnem testiranju. Ker se na nuhalni svetlini spola še ni videlo, sem se pri Niftyju odločila tudi za razkritje spola. Seveda mi je bilo najbolj pomembno to, da je otroček zdrav in nosečnost poteka brez težav, a če je že ravno možnost, da zanesljivo izvem spol, bi ga zelo rada, saj sem zelo radovedna!

Ginekologinja mi je še enkrat razložila vse podrobnosti v zvezi z Nifty testiranjem, sestra pa je nato odvzela kri. Vzorec je skupaj z dokumentacijo zapakirala v varnostno škatlo in vse skupaj poslala v laboratorij. Čez en teden bom po pošti prejela rezultate.

Mami si je solze brisala še celo pot do doma in vmes klicala mojega očija, ki se ni odzval tako zelo čustveno, ampak vseeno mu je morala vse povedati 🙂

En teden kasneje me je že zjutraj poklicala sestra in mi povedala, da so rezultati v redu in ni zaznanih nobenih kromosomskih nepravilnosti. Odlično! Če bi želela izvedeti spol? JAAA, seveda! Njen odgovor me je šokiral. Zakaj in kako pa v naslednjem prispevku 😉

Da si boste Nifty test še lažje predstavljale, sem posnela še video:

 

 

Poglej tudi

Komentiraj