ŽIVLJENJE MAMICE

Življenje mamice je… PESTRO. Mislim, da je to najlepša beseda, ki opiše ves kaos, skrb, srečo, vznemirjenje, ljubezen, grozo, stres, obsojajoče poglede, umazanijo, moč, neprespanost, voljo, žalost, veselje in vse ostalo kar pride z dnem, ko se nam rodi otrok. V trenutku se iz Anje, Maje, Špele, Mojce, Barbare… spremenimo v MAMICO. Kar naenkrat se nam življenje postavi na glavo. Ni vedno lahko, zato si moramo biti mamice  v oporo in se, tudi če samo za trenutek ali dva, povezati in začutiti, da nismo same. <3

9 STVARI, KI JIH RAZUMEMO SAMO MAME (in nekateri očki)

1. Spraviti vse iz hiše ob pravem času zahteva ogromno logistike, obupanih krikov in metanja po tleh (včasih otroci, včasih mami)
2. Pospravljeno stanovanje je iluzija (saj poznate tisto piramido srečni otroci – srečna mami – pospravljeno stanovanje, ko lahko izbereš samo 2?)
3. Nakupovanje z otroki terja vsaj eno žrtev. (Ali so to bomboni, ki so si jih otroci želeli in niso dobili, ali pa je to nujno potrebno mleko, ki si ga pozabila, ker si preprosto morala takoj ven iz trgovine.)
4. Čas zase je stvar preteklosti. (Hvala bogu za suhi šampon!!!)
5. Za vse bi potrebovale vsaj 4 pare rok. (Ali vsaj malooooo pomoči.)
6. Družinska kosila so dragocen čas, ko se vsi skupaj podružimo. In umažemo celo stanovanje. (Od stropa do tal!) Še bolj zabavni so obiski restavracije, ko otroci začutijo našo šibkost in pokažejo vse, kar znajo. 
7. Ko uspavamo dojenčka, nas vedno nekdo kliče. Ne prej cel dan, ne kasneje. Ko prvič zatisne oči. In telefon je izven našega dosega. In potem tisto upanje: Saj ne bo dolgo zvonilo, če se ne premaknem, morda sploh ne bo opazil. Ali morda ne bo opazil, da se premikam, pa še telefon bi bilo fino imeti bližje, če še kdo kliče. (In za facebook).
8. Mami in oči nikoli ne sodelujeta tako zelo močno kot takrat, ko otrok spi in se skupaj trudita, da ga kaj ne zbudi. (Joj igrače, ki se vklopijo same od sebe in zapojejo Pluj pluj barčica!!!)
9. Utrujenost postane del vsakdana. Včasih se ti že rahlo meša. Trenutki, ko vsi spimo, stisnjeni en k drugemu, pa so najlepši trenutki na celem svetu.

Fotografije: Danielle Guenther photography 

Poglej tudi

Komentiraj