Veganski burgerji

CollagePriznam, bila sem malo skeptična glede telih veganskih burgerjev. Pa ne zato, ker bi se mi zdelo, da je meso nujno potrebno, da je nekaj dobro, ampak zato, ker je burger pač burger in sem si težko predstavljala kako bo vse skupaj izpadlo brez klasične, glavne sestavine. SPOILER ALERT: Izpadlo je dobro. Zelo dobro. Brez fensi sestavin, z malo truda in poceni. Veganski burgerji so zakon!

Sestavine (za 6-7 burgerjev):

  • 2 pločevinki rdečega fižola (približno 500g)
  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica drobtin
  • 1 žlica olivnega olja
  • začimbe: sol, kumina, dimljena paprika*
  • bombetke ali kajzerice
  • dodatki po želji: paradižnik, solata, čebula, kečap,…

* Pri začimbah lahko eksperimentirate. Še ena dobra stran veganskih burgerjev je ta, da maso za ”pleskavice” lahko poskusimo preden gre v pečico in lahko začimbe dodajamo po svojem okusu.

vegan_burger_1

Fižol (odcejen), nasekljano čebulo, drobtine, olivno olje in začimbe zmeljemo v multipraktiku v gosto maso. Pečico segrejemo na 180 stopinj, pripravimo pekač in peki papir in s pomočjo žlice in noža oblikujemo pleskavice in jih za 20 minut damo v pečico. Med tem pripravimo vse dodatke za v burger in ko so pleskavice gotove, jih previdno (s pomočjo kuhinjske lopatice) položimo na kruh, in si pripravimo burger z željenimi dodatki. Precej enostavno, kajne?

vegan_burger_2

Jaz sem v burgerje dodala karamelizirano čebulo, paradižnik, solato in bbq omako.

Moji veganski burgerji so izgledali odlično in nestrpno sem čakala na prve ugrize in odzive za mizo sedečih in čakajočih lačnih želodčkov. Vsi so bili navdušeni in skupaj smo se odločili, da bomo tole še kdaj jedli in poskusili še kakšno drugo varianto vegi burgerjev. Ker je zdravo, zelo poceni, enostavno in se po obroku ne počutiš težjega za 10 kil. Skratka, priporočam. 🙂

11846391_10153577494839048_1978206246_n

11830931_10153577494884048_1753284017_nTakole smo burger pripravili za našo malo mamino mazo, ki bi ga sicer težko jedla s svojimi malimi rokicami. 🙂

Poglej tudi

1 komentar

  1. Helena Jarc

    Res čudovito!

Komentiraj