TJAŠA KORDEŽ

11650893_10153240249266195_1062827559_n

Sem študentka 4. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Sedem let svojega otroštva sem z družino preživela v Kuvajtu, kjer sem na mednarodni šoli New English School Kuwait dokončala osnovno šolo. Svojo srednješolsko izobrazbo sem pridobila na Gimnaziji Poljane v Ljubljani, kjer sem se štiri leta učila tudi špansko.

Kot najstarejša od štirih otrok v družini sem že zgodaj spoznala, da želim delati z otroki, kar pa praksa v razredu v okviru študija še dodatno potrjuje. Največje veselje je, ko vidiš otrokov napredek in ko čutiš, kako vrača energijo, ki jo vlagaš vanj. Poleg tega pa otroci spodbujajo našo domišljijo in nas vsak dan naučijo kaj novega. Svoj prosti čas rada izkoristim za nabiranje novih izkušenj, iz katerih se kot bodoča učiteljica veliko naučim in ki mi omogočajo osebnostni razvoj. Septembra 2013 sem 4 tedne kot pomočnica učitelja prostovoljno preživela na British International School of Ljubljana, kjer sem se veliko naučila. Predvsem sem spoznala, kako pomembno je v učenje jezika vključiti gibanje, pesmi, zgodbe ipd., saj veliko otrokom to pomaga pri usvajanju jezika. Poleg tega uživam tudi v glasbi in v petju ter raznovrstnem ustvarjanju.  Zelo sem vesela, da sem v osnovni šoli imela učitelje, ki so svoje delo resnično opravljali s srcem, ker samo tako otrokom lahko ponudijo vse, kar imajo, in jim učenje predstavijo kot nekaj zanimivega in zabavnega.

Za delo pri Mamini mazi sem se odločila, ker uživam v delu z otroki, poleg tega pa verjamem, da otrokov zgodnji stik s tujim jezikom lahko veliko doprinese k razvoju. Navdušena sem nad ekipo, ki me je sprejela medse, in njihovim načinom dela, v katerega resnično verjamem. Za usvojitev jezika je pomembno, da je otrok v neposrednem stiku z njim, poleg tega pa mora učenje potekati spontano, zanimivo in zabavno, skozi igro, pesmi, ples – tako, kot to poteka pri Mamini mazi.

»Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.«
– Benjamin Franklin

MOJI PRISPEVKI in ČLANKI:

POKUKEC: Življenje in šolanje v Kuvajtu

KAKO NAUČIMO OTROKA SPOPADATI SE Z LASTNIMI IZZIVI

ALI VEM KDO JE OTROK S KATERIM DELAM? 

1 komentar

  1. Stefan

    To je od Katarine in Lyre iz 2a iz popoldanskega varstva.

Komentiraj