Ročno porisana skodelica za Valentinovo (maza ustvarja)

Skodelica

O ročno porisanih skodelicah sem že lani napisala prispevek z natančnimi navodili za izdelavo in hitro je to postal eden izmed najbolj branih prispevkov v našem ustvarjalnem kotičku. Skodelice z osebnim dotikom so namreč izvirno, praktično, osebno in (če se skodelica ne razbije hihi) večno darilo. Že nekaj časa sem načrtovala, da bom Nini pustila porisati kakšno skodelico s pisali različnih barv, ob brskanju po spletu pa sem naletela še na tole čudovito idejo, kako z otrokom ustvariti unikatno, čudovito skodelico.

Želela sem, da bi Nini pri sami izdelavi čim manj pomagala in bi bilo na skodelici čim več njene risbe, zato se jaz pisal za keramiko nisem niti dotaknila. Izrezala sem srček iz samolepilnega papirja in ga nalepila na skodelico, potem pa le spodbudila Nino, da skodelico močno počečka in poriše. Seveda ji ni bilo potrebno dvakrat reči, saj že tako ali tako rada riše s flomastri, teli posebni za keramiko pa še malce bolj packajo in je bilo risanje zato zanjo še večji užitek. 🙂

Skodelicevalentinovo1

Nini je pisalo ušlo tudi na drugo stran skodelice, pa na notranjost skodelice, pa tudi na ročaj… in nič zato. Ko je končala, sem srček odlepila in sledila postopku izdelave do konca.

Nastala je tale čudovita, unikatna skodelica, ki me bo še dolga leta spominjala na čas, ko je bila Nina še naš mal dvoletni škratek. 🙂 Skodelice pa bova skupaj z njo ustvarili še za babice in dedke in očka in prababico in in in … Meni se porisana skodelica zdi odlično, poceni (skodelico sem nabavila za 1€), unikatno, ljubko in zares zares posebno darilce za valentinovo.

Skodelicevalentinovo3

Tule je pa še nekaj skodelic, ki sem jih ustvarila lani in bi bile prav tako odlično darilo za partnerja, prijateljico ali pač tisto posebno osebo v tvojem življenju. 🙂

Skodelicesrčki

Valentinovoskodelica2

Skodelie4

Poglej tudi

Komentiraj