Bi radi nekomu podarili nekaj ročno narejenega ali vsaj nekaj z močnim osebnim dotikom, pa se vam zdi, da nikakor niste dovolj spretni za tak podvig? Prišli ste na pravi naslov. 🙂 Tele skodelice so veliko bolj preproste, kot zgledajo in so super darilo, saj skodelice pa res vsak uporablja in z njimi nikakor ne morete zgrešiti. Izbira motivov je neskončna … tukaj je meja samo vaša domišljija. Če vas je strah risanja (naj vas ne bo … vedno si pa lahko pomagate tudi z našimi napotki za enostavno risanje, npr. jelenček, angleček, božiček, snežak…), lahko na skodelico samo nekaj napišete, osebno sporočilce za osebo, ki ji je skodelica namenjena. Pisati zna pa res vsak! 🙂 Tisti, ki pa so še zelo majčkeni in še ne znajo, lahko pa skodelico porišejo s svojimi čačkami račkami in skodelica bo postala super darilce za npr. njihove babice in dedke, tete, strice, učiteljice in vse ostale, ki se navdušujejo nad čačkami račkami bolj kot nad kakšno galerijsko umetnino. 🙂 Seveda lahko namesto skodelic okrasimo tudi kakšen krožnik ali kaj podobnega, skodelice pa tudi lahko dobimo v vseh možnih oblikah in barvah. Skratka… pri telem darilu si res lahko date duška. Če pa imate nekoga reeeesss radi, mu pa lahko v šalčko date še kakšne piškotke, dober čaj, kavo, kakav, tople zimske nogavičke, rokavičke…

Pa poglejmo, kaj potrebujemo …

skodelice1

Jp, tole je vse. Samo skodelico in posebno pisalo za keramiko. Ta pisala se v različnih barvah dobijo v trgovinah z ustvarjalnimi pripomočki (npr. Svet idej). Povejte, da iščete pisalo za keramiko oz. porcelan… tako, ki se potem zapeče (več o tem v nadaljevanju). Ta pisala stanejo v povprečju nekje med 2-4€.

Po želji lahko kupite (če še nimate doma) alkoholni kis ali pa kar aceton ali alkohol in vato. S tem boste lahko popravili kakšno napakico, ki se vam morebiti pripeti med ustvarjanjem.

skodelice2

Preden boste začeli je potrebno skodelice resssss dobro oprati, da boste dobili čisto površino, na katero se bo črnilo pisala dobro prijelo. Skodelice lahko zdrgnete tudi z malo vatke z alkoholom, kisom, acetonom in obrišete s suho in čisto krpo. Tako, zdaj pa rišite, pišite, kracajte po stranicah skodelice, po ročaju, na dno skodelice, na notranje stranice ….

skodelice3

Ko boste z videzom svojih skodelic zadovoljni, jih postavite v pečico segreto na 160°C in počakajte 90 minut (oz. preverite navodila na pisalu, pisala se med seboj lahko razlikujejo). To je vse! Ja, tako preprosto je.

vse

Takele sem naredila jaz

… tule je pa še nekaj idej s spleta.

 

 

Mamica fantkov dvojčkov.
Spremljaš me lahko na strani Dvojčki in na mojem IG profilu Kati in dvojčka.Poglej tudi

Naroči se
Obvesti me o
7 Comments
Novejši
Starejši Z največ glasovi
Inline Feedbacks
Prikaži vse komentarje
Petra Jovanovska
4 leti nazaj

Živjo, mene pa zanima kje nabavljate te bele navadne skodelice, če lahko kak link? Hvala za info

Urška Leš
4 leti nazaj

Zanima me, ali se lahko potem te skodelice pomivajo v pomivalnem stroju? Ali se ob pranju napis odstrani in uniči? Lp 🙂

Jancika
5 leti nazaj

Pozdravljeni, mene zanima kje ste nabavili te pisala za keramiko :)?

6 leti nazaj

[…] maminamaza za idejo! […]