SKODELICE Z OSEBNIM DOTIKOM (DIY)

Bi radi nekomu podarili nekaj ročno narejenega ali vsaj nekaj z močnim osebnim dotikom, pa se vam zdi, da nikakor niste dovolj spretni za tak podvig? Prišli ste na pravi naslov. 🙂 Tele skodelice so veliko bolj preproste, kot zgledajo in so super darilo, saj skodelice pa res vsak uporablja in z njimi nikakor ne morete zgrešiti. Izbira motivov je neskončna … tukaj je meja samo vaša domišljija. Če vas je strah risanja (naj vas ne bo … vedno si pa lahko pomagate tudi z našimi napotki za enostavno risanje, npr. jelenček, angleček, božiček, snežak…), lahko na skodelico samo nekaj napišete, osebno sporočilce za osebo, ki ji je skodelica namenjena. Pisati zna pa res vsak! 🙂 Tisti, ki pa so še zelo majčkeni in še ne znajo, lahko pa skodelico porišejo s svojimi čačkami račkami in skodelica bo postala super darilce za npr. njihove babice in dedke, tete, strice, učiteljice in vse ostale, ki se navdušujejo nad čačkami račkami bolj kot nad kakšno galerijsko umetnino. 🙂 Seveda lahko namesto skodelic okrasimo tudi kakšen krožnik ali kaj podobnega, skodelice pa tudi lahko dobimo v vseh možnih oblikah in barvah. Skratka… pri telem darilu si res lahko date duška. Če pa imate nekoga reeeesss radi, mu pa lahko v šalčko date še kakšne piškotke, dober čaj, kavo, kakav, tople zimske nogavičke, rokavičke…

Pa poglejmo, kaj potrebujemo …

skodelice1

Jp, tole je vse. Samo skodelico in posebno pisalo za keramiko. Ta pisala se v različnih barvah dobijo v trgovinah z ustvarjalnimi pripomočki (npr. Svet idej). Povejte, da iščete pisalo za keramiko oz. porcelan… tako, ki se potem zapeče (več o tem v nadaljevanju). Ta pisala stanejo v povprečju nekje med 2-4€.

Po želji lahko kupite (če še nimate doma) alkoholni kis ali pa kar aceton ali alkohol in vato. S tem boste lahko popravili kakšno napakico, ki se vam morebiti pripeti med ustvarjanjem.

skodelice2

Preden boste začeli je potrebno skodelice resssss dobro oprati, da boste dobili čisto površino, na katero se bo črnilo pisala dobro prijelo. Skodelice lahko zdrgnete tudi z malo vatke z alkoholom, kisom, acetonom in obrišete s suho in čisto krpo. Tako, zdaj pa rišite, pišite, kracajte po stranicah skodelice, po ročaju, na dno skodelice, na notranje stranice ….

skodelice3

Ko boste z videzom svojih skodelic zadovoljni, jih postavite v pečico segreto na 160°C in počakajte 90 minut (oz. preverite navodila na pisalu, pisala se med seboj lahko razlikujejo). To je vse! Ja, tako preprosto je.

vse

Takele sem naredila jaz

… tule je pa še nekaj idej s spleta.

 

 

Poglej tudi

8 Comments

 1. Reduslim prezzo in farmacia

  reduslim si pu? comprare in farmacia

  […] What web host are you the usage of? Can I get affiliate hyperlink in your host? I wish web site loaded up as quickly as yours lol[…]

 2. Petra Jovanovska

  Živjo, mene pa zanima kje nabavljate te bele navadne skodelice, če lahko kak link? Hvala za info

  1. Katarina O. Žnidaršič

   Pozdravljena. Skodelice s fotk smo pred leti kupili v Mercatorju. Mislim, da točno takih nimajo več, imajo pa ponavadi podobne npr. tudi v Kiku ali Tediju.

 3. Urška Leš

  Zanima me, ali se lahko potem te skodelice pomivajo v pomivalnem stroju? Ali se ob pranju napis odstrani in uniči? Lp 🙂

  1. Katarina O. Žnidaršič

   Lahko se perejo v pomivalnem stroju, vendar se bo verjetno potem čez čas (kakšno leto) barva malenkost sprala, oz. bo ponekod kakšna prazna pikica v barvi. Mi jih doma peremo v stroju pa so še vedno ok, samo vidi se, da niso čiiisto nove, ampak meni so še zmeraj super, me ne motijo tiste pikice sem in tja. 🙂 Pri ročnem pranju pa je treba paziti, da jih ne drgnemo z ostro stranjo gobice, ker potem se pa barva lahko spraska, kar se pa v stroju ne zgodi.

 4. Katarina O. Žnidaršič

  Pozdravljeni 🙂 Pisala lahko kupite v trgovinah z ustvarjalnimi pripomočki (Rayher, Art, Prometej,…) in pa v različnih spletnih trgovinah z ustvarjalnimi pripomočki. Povprašajte po ‘pisalih za keramiko’. 🙂 Pa lepo ustvarjajte 🙂

 5. Jancika

  Pozdravljeni, mene zanima kje ste nabavili te pisala za keramiko :)?

Komentiraj