Rimske terme – ko združiš zabavo in romantiko

Prejšnji vikend smo obiskali Rimske terme. Kako je po dolgem času pasal tak družinski odklop! Še posebej zabavno je bilo združiti družinsko zabavo z romantičnimi trenutki za naju dva. V Rimskih termah se da 😉 

RIMSKE TERME

Rimske terme so od Ljubljane oddaljene slabo uro vožnje. Nahajajo se v kraju Rimske toplice, najbližje mesto je Laško. Na tem mestu so že Rimljani odkrili zdravilno moč vode iz vrelcev in se vanjo hodili namakati. Po pestri zgodovini častnih gostov, so sedaj na voljo vsem, ki si jih želijo obiskati.

Kompleks je sestavljen iz treh delov – Rimski dvor, Sofijin dvor in Zdraviliški dvor. Vsak hotel je namenjen svoji ciljni skupini, da vsak lahko najde optimalno nastanitev zase. Mi smo bivali v Rimskem dvoru. Vsi trije hoteli so med seboj povezani in iz vseh je dostop do notranjega in zunanjega bazena.

Rimske terme.

SOBE – izbira sobe za romantiko

Sobe v Rimskem dvoru so prostorne in lepo opremljene, v njih se nadaljuje rdeča nit Rimskih term – rimski reki v latinščini in slovenščini, ki ustvarjajo posebno atmosfero. Z njimi dobi oddih dodaten pomen, povišano pomembnost oddiha in še večji poudarek na sproščanje telesa in duha.

Izbrali smo sobo z jacuzzijem. In kot da to za otroka že samo po sebi ne bi bilo dovolj zabavno, nas je v njej pričakala še okrogla postelja 🙂 Tudi ostale sobe so prostorne (smo videli pri babici ;)). Nekatere imajo v sobi savno, ampak nama je bil najbolj všeč jacuzzi, ko sta otroka, utrujena od bazena, že kmalu zaspala, midva pa sva imela čas zase v topli kopeli.

Postelja in jacuzzi – skrit za zavesami.
jacuzzi v sobi. Vau.
Misel v naši sobi.
Dobrodošlica. Na levi spodaj pa Ianova nogica, ko sem ga držala stran, da sem lahko fotkala hahaha.

NAMIG ZA DEKLIŠČINE…

Poleg sob v hotelskih kompleksih lahko izberete tudi vilo Sisi, ki stoji malo stran od kompleksa, v gozdu.

Več: https://www.rimske-terme.eu/offers/villa-sisi/

BAZENI

Nam bazeni pomenijo srce, bistvo oddiha v termah. Rimske terme nimajo ogromnega bazena z več tobogani ali otroškim bazenom, imajo notranji in zunanji bazen ter nekaj jacuzzijev. Nam je to dovolj, saj zelo radi plavamo in se namakamo, mogoče pa bi opozorili, da ni za družine in otroke, ki potrebujejo več vodne zabave v obliki pripomočkov.

Na notranjem bazenu sta dve nadstropji namenjeni počitku. Prostora je dovolj in vsak lahko zase najde miren kotiček. Razgledi so od povsod nekaj posebnega.

Zunanji bazen je velik, tudi zunaj se nahajajo še trije jacuzziji s še bolj toplo vodo. Tudi zunaj je dovolj ležalnikov in prosotora za sončenje, ob bazenu in travu. Okoli in okoli je čudovit razgled na okoliške hribe in gozdove.

V času našega obiska je v zunanjem bazenu potekala vodna aerobika, ki jo je odlično odvodil Chorchyp. Zakaj to posebej pišem? Ker smo eni tistih, ki se vedno udeležijo raznih animacij in nas je Chorchyp presenetil s tem, kako drugačna in posebna je bila njegova verzija vodne aerobike. Prezadovoljni!

Zunanji bazen in pogled na okolico.
Vadba v vodi s Chorchypom na zunanjem bazenu.

 

Notranji bazen.
Mali in veliki gospod.
Obožujemo bazene.
Carpe diem.
Večino časa smo preživeli kar v termalni vodi.

HRANA in PIJAČA

V naš paket sta bila vključena zajtrk in večerja, ki sta bila postrežena v obliki samopostrežnega toplega bifeja. Raznolika izbira in dobri okusi, nimamo nobenih pripomb.

Sem se pa sama udeležila tudi večerje v restavraciji Sofija. Vrhunsko. Če vzamete romantičen XXL paket, je takšna večerja vanj všteta in jo zelo priporočam. Po večerji pa sprehod na Sofijin razgledni stolp. Zelo romantično.

Meni v restavraciji Sofija.
Juha.
Testenine.

Ob recepciji stoji kavarna/bar z veliko teraso, kjer lahko spiješ kavico ali vrhunski konjak, ki je narejen iz grozdja lastnika Rimskih term.

Ob kavici me je najbolj navdušilo dejstvo, da se takoj zraven kavarne nahaja igralnica v kateri se je Ian z veseljem igral, ob konjaku pa zgodba prijaznega lastnika, ki je o njem govoril s tako ljubeznijo kot o termah. To so stvari, ki meni veliko pomenijo. Ljudje za storitvami, njihove zgodbe in njihovo srce, ki se odraža v celotnem kompleksu in v vseh zaposlenih. V Rimskih termah je toplo. Tako in drugače.

Topla kavarna in kamin.
Igralnica.
Prav poseben konjak, prav posebna zgodba.

KUPIDOVO DOŽIVETJE

Ker je tole turobno obdobje zadnjega leta in še malo pomenilo, da nismo nikamor odšli ne kot družina, ne kot midva kot par, sva se odločila vse to nekako združiti. Še sedaj težko verjamem, kako lahko je bilo to v Rimskih termah.

Z Urošem sva si privoščila 2 uri romantike. Vzela sva paket Kupidovo doživetje, ki vključuje 1 uro romantične kopeli in milno masažo za oba (super izkušnja! Masaža v kombinaciji z vodo.). Všeč nama je bilo tudi, da je vse, od kopeli do masaže, potekalo v isti sobi.

Po tistih dveh urah sva bila TAKO spočita in ponovno zaljubljena, da ne znava opisati. Priporočava!

Vhod v spa del Rimskih term.
Čokoladni foundi s sadjem, penina in ležišče.

PRVA MASAŽA – ČOKOLADNA MASAŽA ZA OTROKE

V Rimskih termah želijo razvajati vse goste, zato so pripravili tudi prvo wellness izkušnjo za otroke. Nina je odšla na svojo prvo masažo – čokoladno masažo za otroke.

Zelo mi je bilo všeč, ker so prišli ponjo in jo pripeljali nazaj na bazen, da smo mi vmes brezskrbno uživali na bazenu. Nina je bila nad masažo navdušena in pravi, da si jo bo od zdaj naprej vedno privoščila 🙂

V čakalnici, še malo “prestrašena”.
Kot profi 🙂

OKOLICA RIMSKIH TERM

Rimske terme so nas navdušile, ker okoli in okoli odmeva ptičje petje in šumenje listov dreves iz gozda, ki obdaja Rimske terme. Spanec je zaradi tega trden in prijeten, čez dan pa je občutek lahkoten, pristen, naraven, prijeten, domač.

Prvi dan smo se po zajtrku odpravili na sprehod po gozdu za hotelom, kjer je tudi otroško igrišče, zadnji dan pa smo se sprehodili do Ruske steze in čudovitih sekvoj, kjer se nahajajo tudi energetske točke in je občutek še bolj prijeten (če je to sploh mogoče).

Vsakič smo se na poti ven in nazaj ustavili ob termalnem pitniku. Tudi okoli njega vlada posebna, pomirjujoča energija, še bolj pa, ko s toplo vodo napolniš svoje telo. Zanimiva izkušnja.

Slog <3
Ian je v termah dobil Rimkota – plišastega medvedka, ki ga ni več izpustil iz rok 🙂 Niti, ko je pil termalno vodo 🙂
Na poti v gozd in na igrišče.
Gozd <3
Park s sekvojami in energetskimi točkami.
Pogled od blizu.

INFORMACIJE IN NAŠA IZKUŠNJA

V storijih vas je najbolj zanimalo, kako poteka obisk v Rimskih termah zaradi trenutno veljavnih ukrepov. Mi smo se ves čas počutili varno. Maske so obvezne v skupnih zaprtih prostorih, ne pa tudi na bazenu. Nobenih težav.

Za vse informacije o cenah, možnostih, koriščenju turističnih bonov… obiščite njihovo spletno stran: https://www.rimske-terme.eu

Naša izkušnja je čudovita, umirjenam, prijetna, topla. Še bi se vrnili na oddih, ker smo si v teh nekaj dneh dodobra odpočili in uspeli odklopiti. Nujno smo potrebovali takšen družinski oddih in komaj čakamo naslednjega!

Rimske terme absolutno priporočamo vsem družinam, ki iščete miren oddih in vam veliko pomeni sprostitev telesa in duha. Mi se zagotovo še vrnemo po mir in energijo.

Familia ante omnia. (Družina pred vsem.)

 

Preberi še: Pomurje z otroki

Poglej tudi

Komentiraj