RECIKLIRANA KUHARIJA: SLADOLEDNE LUČKE IZ STAREGA SADJA

Vsi, ki me redno spremljate, veste, da mi ni vseeno kje in kaj kupujem in mi veliko pomenijo podjetja oz. ljudje, ki se borijo za lepši svet. Zato sem sprejela en velik izziv!

Na leto v Sloveniji zmečemo v smeti 150.000 ton!!! hrane! Priznam, da je tudi pri meni veliko roma v smeti in je moj odnos precej bolj brezbrižen kot bi moral biti. Zato sem sprejela izziv RECIKLIRANA KUHARIJA, ki ga je v sklopu projekta Ustvarimo boljši svet pripravil Lidl Slovenija. 4 tedni, 4 reciklirani recepti.

Za zadnji izziv smo se morali spopasti s starim sadjem. Nam največkrat ostane kakšno jabolko ali pa banane, ki zelo hitro porjavijo. Banane velikokrat zmeljemo kar v shake, iz jabolk pa pripravimo kompot ali pa jih karameliziramo in pojemo ob sladoledu. Slednje sem v receptu tudi želela predstaviti (bananin sladoled na posteljici iz karameliziranih jabolk in potreseno s praženimi mandlji, ampak mi sicer noro okusne sladice ni in ni uspelo primerno fotografirati 🙁 Zato sem se zatekla k našim preverjenim sladolednim lučkam in voila… sladko, osvežujoče in reciklirano! 🙂

Za 6-8 lučk potrebujemo:

– 1 kg starih jabolk
– sok ene limone/limete
– sadje po izbiri (ni treba, da je sveže!)/jogurt
– sladkor/sirup/med
Jabolka zmiksajte in iz zmletih jabolk iztisnite sok. Ožamite limono in jo dodajte v jabolčni sok. Dodajte sadje po izbiri (banane, jagode, borovnice, kiwi, ananas….), ki ga lahko zmiksate ali pa samo narežete. Dodajte sladilo (priporočam, da uporabite zelo malo sladila, saj so sadne lučke hitro presladke. Mogoče ena majhna žlička, ki pa jo dobro vmešajte, da ne bo ostala samo na enem mestu). Vse skupaj vlijete v modelčke za lučke in postavite v zamrzovalnik. Čez nekaj ur lahko uživate v osvežilnih sladolednih lučkah. Dober tek!

Poglej tudi

Komentiraj