Plesni Pilates za nosečnice

1

PROGRAM: 1x ali 2x tedensko 60 minut

TERMIN: torek in četrtek 19.00-20.00

CENA: 65€/8 vaj

Za aktualne novice o različnih ugodnostih, poletnih terminih in za nasvete za vadbo nas spremljaj na naši FACEBOOK strani

Pilates za nosečnice je posebej priporočljiva vadba, saj na varen način ohranja aktivnost, krepi obremenjene  mišice in ponuja zelo potrebno sprostitev.

PicMonkey-Collage1 (1)V telesu se med nosečnostjo dogajajo velike hormonske spremembe, ki spremenijo stabilizacijo telesa. Posledica so lahko bolečine v križu, pojav inkontinence in sprememba telesne drže. S sistematično pilates vadbo za nosečnice ohranjamo dobro telesno držo, preprečujemo in odpravljamo bolečine v hrbtu, preprečujemo pojav inkontinence ter izboljšamo ravnotežje in koordinacijo. Posebno pozornost namenjamo mišicam medeničnega dna, ki so med nosečnostjo in porodom najbolj obremenjene.

Poseben sistem dihanja poudarja napetost v globokih trebušnih mišicah, ki okrepljene razbremenijo spodnje hrbtne mišice in delujejo preventivno pred poškodbami in bolečinami v spodnjem delu hrbta. Tovrstno vadbo priporočajo tudi različna strokovna in znanstvena združenja po celem svetu.  

POSEBNOSTI PLESNE PILATES VADBE ZA NOSEČNICE:

Plesni pilates za nosečnice vajam, ki so namenjene varni vadbi in krepitvi stabilizatorjev v telesu nosečnice, doda ritem in gibanje po glasbi. Glasba pozitivno in sproščujoče vpliva tako na telo nosečnice kot na malega prebivalca v trebuščku. Lahka koreografija na koncu vadbe poskrbi za sprostitev, zabavo in nas napolni s pozitivno energijo.

VAJE

PRIJAVA

 foto: Klemen Jeke

Poglej tudi

Komentiraj