Pečeni masleni korenčki z medom

Korenje je definitivno moja najljubša vrtna zelenjava. Odličen je tako surov, kot kuhan ali pečen, za malico, kot priloga, v juhi, solati in celo kot samostojna jed za večerjo – korenčki z medom.

Tile korenčki z medom in maslom v pečici so ena izmed bolj priljubljenih ameriških jedi. Ker so sladki in sočni, jih obožujejo tudi otroci.

Recept je odličen tudi v primeru nenapovedanih obiskov, ker je pripravljen v samo 6 korakih in samo s štirimi sestavinami, ki jih imate zagotovo doma.
(Ne skrbite glede česna, niti malo ne peče in ne doda preveč okusa, ampak postane sladek in doda tisto piko na i!)

Pri nas hitro izgine, zato pripravite v večjih količinah 😉

Potrebuješ:

Korenje (4 večje ali več manjših)
2 žlici Rame butter
1 žlico medu
2 stroka česna
Ščep soli

Priprava:

1. Korenje olupiš in narežeš na približno 2 cm velike kose
2. V kozici stopiš maslo in dodaš 3 narezane stroke česna, skupaj pokuhaš nekaj minut na nizki temperaturi (pazi, da se maslo ali česen ne začmneta žgati!)
3. Odstaviš, ohladiš in dodaš med

4. Omako zmešaš s korenjem, soliš in postaviš v pečico na 220 stopinj za 20-25 minut oz. dokler se korenje ne popeče
5. Posuješ s peteršiljem in uživaš 😁

Pri nas je tole izginilo v manj kot 3. minutah 🙂

Sladki, hrustljavi, medeni in sočni korenčki bodo izginili iz krožnika še preden lahko rečeš zdrav obrok. 😉

Dober tek! 

Objava je nastala v sodelovanju z znamko Rama.
Namig: Za še boljši okus uporabite Ramo z maslom 😉

Za več receptov mi sledi tudi na: www.instagram.com/anja_oman/

Poglej tudi

Komentiraj