NOVA BOBA X

V prvo nisem uporabljala nosilke. Mislila sem si: ”Nosila sem jo 9 mesecev, nosim jo, ko joka, nosim jo, da zaspi, čez dan bo kar lepo v vozičku.” Nosilke nisem nikoli pogrešala in čisto iskreno sem si mislila, da so nosilke bolj za tiste ”hipi” mamice, ki imajo ogromno časa za razpredanje o veganski prehrani in večino časa sedijo nekje v travi, kjer občasno izvajajo jogo.

Jaz sem mestno dekle, ki obožuje dolge kavice in sprehod po mestnih ulicah, zato je bil voziček zame popolno mobilno sredstvo. Pa tudi za tisti sprehod po parku in pst-ju mi je več kot zadostoval. Ni me motilo niti to, da sem voziček morala vsakič odnesti iz in v drugo nadstropje bloka v katerem živimo.

V drugo je bila zgodba že od začetka drugačna. Takoj mi je bilo jasno, da tokrat brez nosilke ne bo šlo. Tokrat moram biti hitrejša in mobilnejša, da bom lahko poskrbela tako za Nino kot Iana. Roki moram imeti na voljo, obenem pa poskrbeti, da pridemo iz točke A na točko B. Začela sem iskati in poizvedovati naokoli.

Mislim, da je Boba postala sinonim za dobro nosilko. Začnemo z Bobo Wrap in po nekaj mesecih nadaljujemo z Bobo 4g. Ta kombinacija je baje zakon in nanjo prisega 90% mamic. Po hitrem postopku sem si priskrbela obe in ugotovila, da ne vem, kako sem prej sploh lahko funkcionirala.

Bobo Wrap sem hitro poštudirala in trakove ovijem okoli sebe v nekaj sekundah. Nosim jo doma, na izletih, ko grem po Nino v vrtec, za v trgovino, na kavicah… Ian v njej tako lepo spi, ko posluša bitje mojega srca, jaz pa sem navdušena nad tem, kako me res niti malo ne boli hrbet.

Pa vseeno je dolgi trak malo zamuden, pa vseeno je Boba Wrap zelo topla in ob vedno bolj vročih dneh, sem že komaj čakala, da presedlamo na Bobo 4g. Imam seveda tisto iz organskega bombaža. A kljub vstavku za novorojenčka, se z Ianom nekako nisva uspela dobro namestiti. Kot naročeno, je točno takrat prišla na tržišče nova Boba X. Pri Bobi X lahko nosilko popolnoma prilagodiš velikosti dojenčka, zato je primerna od novorojenčka do 20kg.

Kakšne so novosti:

Od ponedeljka, ko sem Bobo X dobila, do danes, sva bila z njo že na obisku s sprehodom pri naši Mateji, ki naju je še malo pofotkala (takrat nastavitev še nisem popolnoma usvojila :)), v vrtcu, v trgovini, na eni zelooo dolgi kavi in v centru na sprehodu s kupom opravkov. Ian se v njej odlično počuti, meni pa je udobna in noro praktična.

Moji predsodki so bili popolnoma neupravičeni in ugotovila sem, da je Boba X odličen sopotnik tudi za mestno dekle, kakršno sem jaz. Občutek, ko srček tvojega zakladka bije čisto ob tvojem in ko se samo nežno skloniš po najbolj dišeč poljubček na svetu, pa je tako neprecenljiv. Hvala vsem, ki ste mi priporočile Bobo in definitivno jo z veseljem priporočam naprej!

Objava ni sponzorirana 😉 

 

Foto: Mateja Tamše

 

Poglej tudi

Komentiraj