… in ščep ljubezni.

Nisem ravno tiste vrste mama, ki bi že dan preden se nekam odpravimo pripravila in zavila vrsto prigrizkov za na pot. Postanki so zame namreč eno od doživetij na poti. Čas, ko se malo ustavimo, ko se nam ne mudi in spijemo tisto kavico ali pojemo tisti slasten rogljiček. Poleg tega je z majhnimi otroki postanek nujen in od nekdaj rada združujem prijetno s koristnim.

Marche je vedno bil naš najljubši postanek. Njihovih sendvičev, smoothijev, sadnih prigrizkov, rogljičkov in toplih jedi se pač ne moreš naveličati. Zaradi široke ponudbe lahko vsak najde nekaj zase. Všeč nam je že od zunaj, ker je vse tako zeleno in sveže, tokrat pa sem imela posebno priložnost spoznati ga še malo pobližje.

Vabila na Marchejev zajtrk sem bila zelo vesela. Ko dobim priložnost, da izvem informacije ”od znotraj” in vpogled v delovanje podjetja, ki mi je všeč, sem vedno malo vznemirjena: ”Kaj če bom videla, da je vse lepo samo navzven?”. Meni namreč ljudje in način, ideja, vrednote za nekim podjetjem pomenijo ogromno. Sem izredno zvesta, ko vidim, da me videz ni varal, po drugi strani pa nemudoma zamenjam ponudnika storitev, če ugotovim, da se kaj ne sklada z mojo predstavo o človeku in naravi dobrem in prijaznem delovanju.

V Marche-ju smo se dobili v torek zjutraj. Pozdravili so nas znan prijeten vonj in nasmejani obrazi zaposlenih. Vsedli smo se okoli mize in naročili kavico, ko sta se nam pridružili predstavnici podjetja.

Koliko meni nepoznanih informacij!
1. Sezonsko sadje in zelenjavo pridobivajo od lokalnih kmetov!
2. Vsa hrana je pripravljena isti dan.
3. Kruh pečejo sami. In to takšnega brez kvasa, po starem receptu naših babic.
4. Tudi vse sladice pripravljajo njihovi domači slaščičarji, ki se novih trikov učijo na izobraževanjih v tujini.
5. V restavraciji pri Mariboru so predstavili novost, ki je v trenutku postala hit: Pica, ki jo lahko režeš s škarjami.
6. Mnenja gostov jim veliko pomenijo, saj se zavedajo, da le z njimi lahko postajajo še boljši.
7. V vseh Marche-jevih enotah lahko naročiš slasten in zdrav finger food catering in tako pogostiš izbrano manjšo ali večjo družbo, ki bo zagotovo navdušena tako nad estetiko kot okusom jedi. KLIK na izbiro prigrizkov in ostale INFO TUKAJ (nekatere možnosti prigrizkov so predstavljene tudi na spodnjih fotografijah)

Prijaznost in vnema s katero sta nam predstavnici govorili o Marcheju, sta mi potrdili, da me vsi moji občutki ob dosedanjih postankih niso varali. Ljubezen do dela in obenem skrb za goste, lokalno področje in sestavine, ki jih uporabljajo, se čuti. Čuti se v hrani in atmosferi restavracij. To je tisto, kar danes manjka tolikim drugim… ščep ljubezni.

 

Objava ni sponzorirana, napisana je po moji lastni izkušnji, po prijetnem zajtrku v restavraciji Marche na Lomu.

 

 

Poglej tudi

Komentiraj