Mamina maza preizkuša: HOTEL AJDA, TERME 3000

 

BeFunky Collage glavna

To, da radi hodimo v toplice, ni nobena skrivnost. Obožujemo jih v vseh letnih časih. Pozimi nas lepo pogrejejo, poleti ohladijo. S svojimi čudovitimi bazeni in z vso ostalo ponudbo so nas prepričale terme 3000; kulinarka je vrhunska, sobe prostorne in udobne, animacija za otroke je zabavna in poučna, možnosti za sprostitev za starše je ogromno, aktivnost v samih termah in bližini pa kolikor hočeš. V hladnejših dneh je naša izbira hotel Livada (več na dnu članka), poleti pa nas zagotovo prepriča na novo prenovljen hotel Ajda. Zakaj? Kje naj začnem?

Prijaznost na vsakem koraku

Hotel je na novo prenovljen in vidi se, da so zaposleni nanj zelo zelo ponosni. Pozdravijo te z nasmehom in prijetna energija se širi od recepcije do vseh nadstropij, ki jih sedaj povezuje dolga tapeta ajdovih zrn.

BeFunky Collage recepcija

Sobe so lepe in prostorne 

Tudi sobe so na novo prenovljene. Prostora je toliko, kot ga potrebujete. Najbolj pa me je tokrat prepričal vzglavnik napolnjen z ajdovimi luščinami. Mmmmm, kako zelo to diši! ”Gostje iz hotela ne odidejo več brez tega vzglavnika,” nam razložijo. Razumem zakaj!

BeFunky Collage2

Kulinarika 

Poleg prijaznosti so prekmurci znani po odlični kuhinji. Prekmurska večerja je nekaj najboljšega na tem svetu, pa tudi bogat zajtrk me vsakič pusti brez besed. Posebej všeč mi je, ker si lahko bograč, dodole in ostale dobrote naložiš v glinčene skodele. Pa tunka in ajdov kruh z orehi. Pa prekmurska gibanica. Njami njami njami. Zaradi bogate ponudbe, se vedno najde nekaj odličnega za Nino. Sicer pa ni zbirčna. Sploh, če si gre lahko na koncu po sladoled :).

BeFunky Collage10

Aktivnosti v bližini

Kaj vse si greste lahko v okolici pogledat, sem pisala že v članku o Livadi. Tokrat na spisek dodajam Grad Goričko in Vulkanijo. Tega ne smete izpustiti! Res! Noroooo! Krtek Oli in en kup poučne animacije. VAU! Sem bi peljala kar vse, ki jih poznam! 3D kino in premikajoči se stoli, animacija o nastanku Zemlje in še in še in še… Več TUKAJ

BeFunky Collage7

Animacija in štrk Viki 

Za animacijo otrok je dobro poskrbljeno. Štrk Viki je velika maskota term 3000. Nina ga obožuje! Imamo tudi njegov magnetek in brisačo :). Skupaj z otroki spoznava lepote Prekmurja, jih spodbuja k aktivnosti in ustvarjalnosti. Veliko jih tudi nauči, saj je ponosen na svoje kulturno izročilo. Res je faca, no 🙂 Pa tudi vsi ostali animatorji.

BeFunky Collage9

Veliko ”dogaja” tudi za starše

Sobe so prostorne in imajo balkon, kamor se starša lahko zvečer malce umakneta. Čez dan si lahko privoščita kakšno masažo, dovolj pa je že to, da se otrok cel dan zamoti z vso ponudbo in lahko starša medtem v miru poležavata (ali v Urošovem primeru: se spuščata po norih adrenalinskih toboganih).

IN NAJPOMEMBNEJE: 

Super vodni park 

Če si gost hotela Ajda, imaš poleg notranjega in zunanjega bazena hotela, prost vstop tudi v kompleks bazenov Terme 3000. Poleg super zunanjega otroškega bazena, primernega za mlajše otroke v samem hotelu, imaš torej na voljo še kup adrenalinskih toboganov, olimpijski bazen, tobogane za otroke, polet nad bazeni in tematske dnevne animacije, ki jih za otroke pripravljajo animatorji s Štrkom Vikijem na čelu.

BeFunky Collage Nina

Bazen za otroke v hotelu Ajda je fenomenalen. Nina je cel dan v vodi, še stekleničko si odnese v bazen 🙂 V primeru slabega vremena je na voljo tudi velik notranji bazen.

BeFunky Collage nina 2

Kadar je res vroče se kar v kopalkah sprehodimo do kompleksa term 3000. Nudijo namreč ogromno naravne sence. In tudi Uroš takrat najbolj pride na svoj račun: obožuje tobogane! Sploh rumenega, Aqua loop. Malo se zares naplavava v olimpijskem bazenu, Nina pa v malce manjšem bazenu zraven. Bazenov je toliko, da nikjer ni gneče (ok, razen v črni vodi). Meni je najpomembnejše, da so otroški in veliki bazeni tako razporejeni, da mi ni treba cel dan čepeti v vodi do gležnjev. Ali so ob otroških bazenih ležalniki, ali so bazeni mešani ali pa so otroški bazeni nekako priključeni velikim. Nekateri pravijo, da ne morejo cel dan plavati. No, mi lahko. Da je to mogoče pa nam cel dan ne sme postati dolgčas in na voljo moramo imeti senco. Vse to tukaj vedno je.

hotel-ajda-terme-3000_3138

Zakaj torej že odkar je bila Nina stara 2 meseca hodimo v Prekmurje na družinske oddihe? Ker je mirno, ker so ljudje prijazni, ker je toliko različnih bazenov, da vsak najde nekaj zase in nikoli ni gneče, ker je hrana za ”dol past”, ker so sobe udobne, ker je tako zelo mirno, ker je možnosti za aktivnost in raziskovanje nešteto, ker je drugače, a obenem tako domače, ker je vedno sončno, ker je Štrk Viki največja faca, ker se močno spočijemo, ker se zbližamo, ker nas nikoli ne razočarajo. Vračamo se, ker še nismo našli boljše ponudbe in ker nam ajda tako zelo diši. Ker smo radi obkroženi z zelenjem, dobrimi ljudmi in bazeni. Ker je toliko prostora in možnosti, da vsak najde svoj mir, svojo aktivnost, svoj prostor. Ker nas energija tega prostora preprosto vsrka in ko nas spet spusti, smo kot prerojeni.

Če vam je bil zapis všeč, glasujte za blog Mamina maza in z malo sreče bo VIKEND PAKET ZA DVE OSEBI vaš: SODELUJ TUKAJ

Ko je bila Nina še malo manjša, smo najraje hodili v Hotel Livada, prav tako v Moravskih toplicah! Če imate torej še manjše otročičke ali pa se boste v terme odpravili v hladnejših dneh, si lahko preberete tudi to izkušnjo:

MAMINA MAZA PREIZKUŠA… Hotel Livada Prestige v Moravskih Toplicah

 

Poglej tudi

Komentiraj