MAMICA PREIZKUŠA … Center solnih terapij

Za Center solnih terapij sem že večkrat slišala: “Prideš tja, oblečeš kopalni plašček, se uležeš na udoben stol v topli sobici polni čiste ekološke morske soli in uživaš v vdihavanju aerosolov. Deluje preventivno in kurativno, pa še za otroke je!” Same pohvale in še blizu imam. Tudi na facebooku sem vse lepo “polajkala”, pa se vseeno kar nisem in nisem naročila: “Gremo raje na bazen, v savno, v gozd, v sobi polne soli nam bo samo dolgčas.” Ker pa je usoda trmasta in vedno ve najbolje, sem kmalu čisto slučajno zasledila, da Center solnih terapij pripravlja dan odprtih vrat (brezplačne terapije) za nekaj srečnežev. Prijavila sem se za odraslo terapijo, da najprej sama sprobam. In bila izžrebana!!! 🙂 S seboj sem povabila še svojega dragega, ker je res faca in vedno pripravljen na vse, in mojo mami, ki je itak moja najboljša prijateljica in si je že dooolgo želela preizkusiti tole zadevo, pa še po skoraj dvotedenski bolezni ji je res prav prišlo. In že smo komaj čakali.

fullsizerender

Ko smo parkirali pred centrom, nas je najprej navdušil vhodni napis (glej sliko). Pozvonili smo in odprla nam je izredno prijazna in nasmejana mlada gospa z imenom Sara. Povabila nas je v sprejemno pisarno kjer nam je na kratko povedala vse o solni terapiji, ki nas čaka. Z Urošem sva si vmes postregla z mandarinami, ki so bile na mizi (bili so tudi bonboni, ampak nama so mandarine bolj zapasale). Po uvodnem delu smo odšli do garderobe. Drug za drugim smo se preoblekli v kopalne plašče (oblečeni v spodnje perilo in nogavičke), si nadeli mrežaste kapice, prevzeli stekleničke z vodo in zakorakali v solno sobo. VAU! Cela soba je popolnoma prekrita s soljo (saj smo vedeli, pa vseeno je tako lepo!). Z mami sva se usedli na udobna fotelja, Uroš pa se je zleknil na veliko vrečo za sedenje. “Po 40. minutah pridem potrkat na vrata. Uživajte!” In smo. Zelo! Luči v sobi so spreminjale barve, kar je delovalo še dodatno sproščujoče, nežna glasba z zvoki morja in kristalov nam je pričarala pravo morsko vzdušje, postali smo pozorni na svoje dihanje (kar je sploh super zdravo – nekaj globokih vdihov in izdihov na dan odžene slabe misli daleč stran!) in se prepustili aerosolom, ki smo jih s požirki vode tudi malo okusili. 40 minut je minilo (pre)hitro. “Še bomo prišli,” smo ponavljali. “Pa Nina bi tako uživala! Lahko pogledamo še otroško sobo? VAU! Kar rezervirajmo! Petek dopoldan? Zmenjeno!” Preoblekli smo se nazaj v svoja oblačila in se čisto zasanjani odpeljali proti domu. Sproščeni, lahki in srečni.

10887098_1574077756162773_5702799748360181086_o

Mi imamo srečo, smo zelo zdravi (tudi Nina – trkam!). Solno terapijo si lahko privoščimo za sproščanje in krepljenje imunskega sistema, predvsem preventivno. Namen solnih terapij pa je tudi kurativa. Kolegica ima hčerko, ki ji je z rednim obiskovanjem solnih terapij pomagala pri stalno ponavljajočem se bronhilitisu. Sodelavka trdi, da je s pomočjo solnih terapij v tem centru okrevala po virusni pljučnici. Pomaga pri astmi, dolgotrajnem vnetju gornjih dihal, kroničnih vnetjih grla (laringitis), kronično vnetemu stanju ušes (otitis), senenem nahodu, vnetju kože, luskavici, glasu pevcev pred nastopi, deluje proti smrčanju in znižuje stres. Več si lahko preberete na  CENTER SOLNIH TERAPIJ in seveda všečkate njihovo FB stran FB Center solnih terapij. Svoje male mazice pa lahko vpišete tudi na angleščino v solni sobi!

10708540_1529015794002303_7361229168702742597_o

Definitivno priporočam! Prostor je lepo opremljen, čist in prijeten. Vzdušje je pozitivno, prijazno in sproščujoče. Terapija je enkratna. Gospa Sara pa je nadvse ustrežljiva, topla, točno ve, kaj dela in z veseljem tudi vse razloži. Mamice, akcija! Zaslužite si!

Komaj čakam petek, da vidim še kako bo Nini všeč! <3

Opomba: objava ni sponzorirana

Kako je bilo Nini všeč:

MAMINA MAZA PREIZKUŠA… Center solnih terapij za otroke

 

 

Poglej tudi

Komentiraj