KDO SE BOJI TIGRA?

Poznate tisto, da bolj, ko je nekaj prepovedano, bolj nas privlači? Zanimivo pa se pri vzgoji marsičesa lotujemo točno na ta način.

Najraje prepovemo risanke, ker so strašno škodljive. In seveda sladkarije.

V vrtcu sladkarije že dolgo niso več dovoljene (pustimo skriti sladkor v belih štručkah ipd.), na plesnih vajah že nekaj let na koncu leta otroke raje ”obdarimo” z jabolkom. Priča pa sem bila tudi situaciji, ko je prvi dan šole, ko so vsi prvošolčki dobili lizike, ena od mam vstala, otroku vzela liziko in jo pred vsemi vrgla v smeti. Ker njen otrok ne bo jedel sladkarij.

Sladkor v velikih količinah seveda ni ok, ampak stvari smo se lotili narobe. Otrokom so prepovedane stvari še bolj privlačne in prepoved vseh sladkarij, bo peljala k temu, da bo, ko bo otrok enkrat samostojen, pogosteje posegal po sladkarijah.

Nina ima do sladkarij zelo zdrav odnos. Vrečko bonbonov ima tudi en mesec lepo spravljeno v predalu.

Ko so me kontaktirali iz Zotta (ki ga verjetno vsi najbolje poznate po izdelku Monte (še vedno ne razumem, kako je lahko nekaj tako zelo zelo dobro)) in me povabili na super dogodek Milk Tiger in Hitradio Center vabita na dogodek 100 družin v ZOO, sem bila skeptična. Dogodek se mi zdi čudovita ideja! Družine se družijo v Živalskem vrtu, ki bo na dan 13.5. poln dogajanja. Plesna animacija, ustvarjalne delavnice, poslikava obraza, čarovnik in sploh en krasen dan na sončku, ob živalih. Ampak, da bi lahko napisala dobro besedo o novem produktu Milk Tiger – mini pudingu z okusom vanilije in čokolade in potem še o otroških jogurtih in slanih in sladkih sirčkih, ki prihajajo kmalu. Kako naj to naredim ne da bi kakšno bralko kap?

Lahko vse skupaj zakrijem in se delam, da promoviram samo dogodek, ki je res zakon in že nestrpno odštevam dneve! Lahko se osredotočim na maskoto – Tigra Tima. Ki je zabaven, pogumen, zvedav in vedno nasmejan. Lahko tudi na super aplikacijo TIM – pobarvaš pobarvanko tigra Tima, ki jo najdeš na embalaži štirih pudingov, ga pobarvaš po svoje in se lahko z njim igraš na telefonu. S točno takšnim, kot si si ga zamislil!

Lahko pa povem po pravici in povem, da je Nina pojedla že 3 pudinge, midva pa vsak 4. In seveda so zelo zelo dobrega okusa (in ne vem kdo zares lahko poje samo enega naenkrat). Komaj že čakamo še ostale izdelke. O sestavinah, ki jih vsebuje puding, sem govorila z dvema zanesljivima prijateljicama, ki sta v svojih službah lahko malo preverili sestavine in obe sta mi sporočili, da je puding sicer zagotovo sladkarija, kot pudingi to pač so, ampak, da uživanje enkrat na teden, sploh pa tako majhne količine (pudingi so pakirani v 50g kozarčke) ne bo vplivalo na nič drugega kot na našo dobro voljo.

Nina barva svojega Tima… Njen bo, logično, roza 🙂

Namesto, da se vsi delamo, da nihče ne je sladkarij (čudno, da jih potem v trgovinah sploh še prodajajo), se raje osredotočimo na to, da bomo k sladkarijam pristopili pametno in svoje otroke vzgojili v zdrave posameznike, ki bodo znali sami presoditi kolikokrat bodo posegli po sladkih priboljških.

5 NASVETOV

1. Sladkarije imenujmo sladkarije in jih tako tudi obravnavajmo. Po sladkarijah ne posegamo vsak dan, ampak samo nekajkrat na teden. Sladkarije niso obrok! Sladkarije si privoščimo, da si malo polepšamo dan.
2. Ne prepovedujmo sladkarij. To bo otroke še bolj pritegnilo. Prepovedano je vedno bolj privlačno. Če otrok ne naučimo, da so sladkarije sem in tja kdaj ok, bo imel do njih zdrav in razumen pristop.
3. Poslužujmo se razumnih porcij. Medtem, ko so se večine porcij sladkarij v trgovinah močno povečale, ostajajo svetle izjeme, ki še vedno prakticirajo manjše porcije. Pri večjih porcijah pa sami razdelite na več manjših.
4. Sladkarije jemo čez dan in ne zvečer. Večerne sladkarije niso samo slaba navada, ampak vplivajo tudi na naš spanec.
5. V mejah normale se posladkamo kdaj tudi kar tako. Življenje ni vedno z rožicami postlano in včasih nam sladkarija pomaga priklicati nasmeh na obraz. Če ves čas jemo zdravo in uravnoteženo, ne bo nobenih težav. Obljubim!

Brez slabe vesti si torej sem in tja kdaj privoščite nove mini pudinge Milk Tiger, se zabavajte z novo aplikacijo in se hitro prijavite na super dogodivščino Milk Tiger in Hitradio Center vabita na dogodek 100 družin v ZOO.  Se vidimo!

Otroci, Nina pravi, da je Milk Tiger FUL dober. FUL FUL!

Poglej tudi

Komentiraj