Kako zaščititi najmlajše otroke pred nadležnim mrčesom

Medtem ko je ogromno govora o škodljivosti sončnih krem, pa smo zadnjič ugotovili, da temu ni čisto tako (Beri TUKAJ), se zelo malo govori o zares izjemno strupenih zaščitah proti komarjem. Tukaj sem do sebe veliko bolj popustljiva, saj res res sovražim komarje in tukaj mi je mnogokrat vseeno kaj nanesem nase, samo, da mi dajo komarji mir! Je pa nastal problem, ko sva dobila Nino. Na dojenčka ali majhnega otroka pač ne moreš nanašati strupov, komarji pa imajo majhne človečke še posebej radi.

Že prvo leto sem odkrila Zanzi.  Od takrat naprej ga uporabljamo vsako leto. Namenjen je prav našim najmlajšim, a v resnici ga uporabljamo vsi. Za razliko od ostalih ”protikomarskih” izdelkov na njem ne piše: ”Ne nanašajte direktno na kožo.” To res najraje preberem na izdelkih proti komarjem. Izdelkih, ki se uporabljajo poleti. Kako naj ne nanesem direktno na kožo? Kam pa?

ZANZI ZA NAJMLAJŠE
Ko je bila Nina še dojenček sem z Zanzijem popršila njeno posteljico in voziček. Vonj je prijeten, po citrusih in sivki. Sedaj pa ga nanašamo direktno na kožo. Je bolj oljnat in se hitro vpije. Zaradi naravnih sestavin ne škodi niti najbolj občutljivi otroški koži. Je prijetnega vonja in ne odžene vseh prijateljev, samo komarje. Super je tudi, ker se Nina lahko z njim našprica sama, saj ni nevarnosti, da bi ji šlo v usta.

ZANZI ZA STARŠE
Zanzi je primeren tudi za starše. Meni takooo lepo diši! Ne gre v nos in ne moti spanca, ampak ga skoraj lahko uporabiš namesto parfuma. Je pač tak bolj naraven parfum 🙂

Poglej tudi

Komentiraj