Kaj me že celo zgodnjo nosečnost rešuje

Že v prvi nosečnosti, zdaj pa še bolj, sem noro občutljiva na vonjave. V trgovini ne morem mimo delikatese, ker mi je vonj po salami preveč neprijeten, mimo smetnjakov grem po drugi strani ceste tako, da diham v majico in doma še bolj pogosto čistim kopalnico.

Veliko bolj me moti tudi umazanija, ki jo domov prinaša Nina. Seveda od štiriletnice ni za pričakovati, da bo popolnoma čista, ampak Nina najraje hodi bosa, poboža vsako mačko, ki jo sreča (ne, nisem še prebolela toksoplazmoze), najraje se igra na tleh in ko je sladoled je še vedno pocasta od glave do peta. In to mi trenutno res ne gre preveč v prid, saj tudi to vse takoj predvsem zavoham.

Sreča je hotela, da sem se že pred poletjem oborožila z različnimi razkužili, saj sem vedela, da nas čaka dolga vožnja z umazanim trajektom in vasica ob morju, kjer so mačke povsod! (Da ne bo kdo rezumel, da imam karkoli proti mačkam! Niti slučajno! Z veseljem jih božam in čudovite so mi, ampak zaradi zapletov s prejšnjimi nosečnostmi, si letos res nisem želela nakopati še toksoplazmoze). In razkužila so mi čez dopust odlično služila, niti slutila pa nisem kako uporabna bodo tudi, ko se vrnemo.

Razkužila za roke povsod nosim s sabo. Skupaj s stekleničko vode. In vsakič, ko je Nina pocasta in prijema stvari, ki niso najbolj snažne, jo najprej po rokicah malo polijem z vodo, nato pa ji dam kapljico razkužila in spet me lahko boža in objema in ljubčka, kolikor je je volja 🙂 Razkužila p aseveda uporabljam tudi sama, sploh kadar grem na kakšne preglede.

Razkužila za roke pašejo tudi v mojo najmanjšo torbico 🙂

Razkužilo v robčkih, ki je namenjeno površinam pa je moj najboljši prijatelj, ko čistim kopalnico ali kuhinjo. Vzamem dva robčka in pobrišem površine, ki se ne samo takoj zasvetijo, ampak tudi ne oddajajo nobenega vonja po čistilih ali čem drugem. Predvsem pa tako počistim veliko hitreje.

Super uporabni so tile robčki tudi za razna potovanja, za obisk trgovine (sploh za manjše otroke, ki še ližejo nakupovalne vozičke ;)), za čiščenje kahlice in njene okolice ipd. V družini z majhnimi otroki pač primernih situacij ne zmanjka zlepa.

Robčki, ki mi olajšujejo življenje 🙂

Prvi meseci moje nosečnosti so tako za mano. Toksoplazmoze nisem dobila, vonjave upam, da bom počasi manj občutila, teh robčkov pa ne zamenjam več za nič na svetu. Me bodo spremljali tudi v prihodnje. Še vedno ne morem verjeti kako presenečeni sta bili Barbara in Sandra iz trgovine Hartmann, ko sem jih vzela. ”A tako velik paket?” Ja, mamice potrebujemo vse robčke in podobne stvari v največjih možnih paketih 🙂

Poglej tudi

Komentiraj