Adventna čokoladna torta

Mjam, mjam, mjam, adventna čokoladna torta! Tokrat spet v sodelovanju s KOŠARICA ZDRAVJA – hvala, Sarah še za en odličen in zdrav recept! Namesto klasičnih sestavin bomo tokrat uporabili:

-melasin sladkor
-kokosovo olje
-riževo mleko
-mandlje
-kakav
-jajca

Vse skupaj zmešamo takole:

Voila! Slastna in zdrava čokoladna tortica! Da bo tortica še bolj praznična, vanjo lahko dodamo pomarančni sok, rum in cimet, ali pa kakšne druge dodatke po svoji želji in okusu. Ali pa jo postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda. Možnosti in slastnih kombinacij je ogromno! Dajte si duška. 🙂 Tortico lahko tudi po svoje okrasite. Nekaj idej:

adventnatorta

Zakaj melasin sladkor? Melasa je zdrav nadomestek sladkorja, ki jo sicer pridobivajo iz trsa, vendar so v njej ohranjeni minerali, ki so sladkorju odvzeti. 1. zaradi počasnejše prebave je primerna za diabetike, 2. pet žlic melase vsebuje kar 50% dnevne potrebe po kalciju in 38% po magneziju, oba pa sta pomembna za močne kosti; magnezij preprečuje tudi osteoporozo in astmo, 3. vsebuje velike količine železa (pet žlic – 95% dnevne potrebe). Če vam le-tega primanjkuje – namig: zjutraj spijte kozarec tople vode z limono in melaso, 4. super je tudi za nego las, ravno prav, zdaj v hladnih dneh. Namig: dodajte v toplo vodo, nanesite na lase in pustite 15min, lahko pa melaso dodaste svojemu najljubšemu šamponu in efekt so zdravi lasje.

Hvala KOŠARICA ZDRAVJA še za en slasten recept!

Poglej tudi

Komentiraj