Končno lahko svoje otroke brez slabe vesti pustimo pri babici. Ne gre za izkoriščanje, pomagamo ji ohraniti zdrave možgane – kar vprašajte zdravnike!

Nova raziskava resničnih zdravnikov je pokazala, da imajo ženske, ki so v menopavzi in se veliko družijo s svojimi vnuki, manj možnosti za razvoj Alzheimerjeve bolezni in drugih kognitivnih napak. Ta čudovita raziskava je bila objavljena v cenjenem časopisu Društva za menopavzo v Severni Ameriki. Starši po vsem svetu z veseljem citirajo rezultate raziskave in jih mirno uporabljajo, ko razlagajo, da bodo tudi ta vikend otroci prežiceli pri babici.

Raziskavo so izvedli v Avstraliji (Women’s Healthy Aging Project in Australia), na 186. ženskah v menopavzi. Testirali so jih na treh različnih miselnih testih in ugotovili, da imajo babice, ki vsaj en dan v tednu preživijo s svojimi vnuki, boljše rezulate.

Vemo kaj ravnokar razmišljate: ”Kaj naj počnem z vsem tem časom, ko bodo otroci pri babici? Grem v miru v supermarket, se končno vpišem na pilates ali naj pogledam vse dele priljubljene nanizanke?” Ampak, ne bodite preveč vznemirjeni, drage mamice in očki, ker je tudi zanka: Očitno so prišli do rezultatov, da je 5 ali več dni z vnuki za babice preveč in zniža njihove rezultate na možganskih testih. Na kratko: Preveč časa z vnuki in babici se bo zmešalo.

Plus, babice so tudi ljudje, kar pomeni, da jih delo z vnuki izčrpa enako kot vas. Preveč časa z njimi je za babice prezahtevna naloga, ki negativno vpliva na njihovo počutje. Imejte v mislih: Tudi babice imajo svoje življenje, ok? Ne pretiravajmo. Ključ do uspeha je torej zdrava mera. Otroke zaupajte v varstvo babici, a ne toliko, da pozabite njihova imena.

Če vaše babice ta izjemno znanstvena raziskava ne prepriča, ji lahko postrežete s še eno raziskavo: Ugotovili so, da imajo starejši ljudje, ki nimajo stalnega stika s svojo družino in prijatelji, kar 26% višjo umrljivost. Naslednjič, ko boste otroke pustili v varstvu pri starih starših, jim povejte, da jim v bistvu rešujete življenje.

Vir: Scary mommy 

Mamica 6 letne navihane Nine in malčka Iana, blogerka, učiteljica in inštruktorica Plesnega pilatesa. Želim si, da bi na Mamini mazi vsaka mamica našla oporo, podporo in ljubezen, ki si jo lahko med sabo nudimo le mamice.Poglej tudi

Naroči se
Obvesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
Prikaži vse komentarje