IDEJE ZA SUPER ZABAVNE IN AKTIVNE PRVOMAJSKE POČITNICE Z MAJHNIMI OTROKI

Vsakič, ko se približujejo kakšne počitnice oz. podaljšani vikendi, je pri nas prva misel: Gremo nekam! Vsaj za noč ali dve. Sprememba okolja je zlata vredna, tako za samo počutje, kot tudi za zdravje. Poleti je to največkrat morje, pozimi smučanje in sankanje, jeseni in spomladi pa iščemo nekaj, kjer se bo našlo kaj za vsakega od nas: za Nino čimveč prostora za divjanje in igro na svežem zraku, za Uroša in zame pa aktivnosti, ki predvsem prinesejo veliko sprostitve.

Prvomajske počitnice so tiste, ko ne veš točno kakšno bo vreme, saj je lahko od 0-30 stopinj. Vseeno bi rad čimveč časa preživel zunaj, predvsem pa skupaj z družino užival v pomladi in času, ki je namenjen samo vam. Nekaj idej, ki bodo polepšale vaše prvomajske počitnice:

1. Preizkusite se v športu

Otrokom največ pomeni, ko skupaj z vami sodelujejo pri neki aktivnosti. Šport je najboljša priložnost, da se zabavate tako vi, kot vaši otroci. Če ima lokacija možnost izposoje loparjev, žog, ima kakšno košarkaško igrišče, gol in bazen, so že naši. Seveda boste potrebovali kar nekaj potrpežljivosti, da boste majhnim otrokom razložili kaj je treba, ampak ne obremenjujte se preveč. Tekmujte s partnerjem in otroci se bodo zraven zabavli, kot še nikoli. Vi pa tudi 🙂

Uroš in Nina sta morala nazadnje združiti moči, da sta me premagala v košarki 😉

2. Raziskujte okolico

Ne glede na to, kje ste, je raziskovanje okolice nekaj, kar bo otrokom ostalo v spominu. Če sami pomislite za nazaj, katerih spominov imate največ? Morda tistih, ko ste vsi skupaj na zabavni dogodivščinI? Pozanimajte se kaj zanimivega lahko odkrijete na izbrani lokaciji. Raziskujete lahko peš ali s kolesi. Opazujte naravo, ljudi, hiše. Veliko se pogovarjajte in po prihodu domov še malo strnite vse, kar ste videli.

Kolo je primerno tudi za najmlajše otroke.
Vedno poskrbite za varnost! Čelada: Silly

 

3. Poskrbite za zdrav jedilnik

Pomlad je super čas, da malo obnovimo svoj organizem in preizkusimo nove, bolj zdrave jedi, z veliko sadja in zelenjave. Slasten smoothie za zajtrk, oreščki za malico, zelenjavni krožnik za kosilo in riba za večerjo. Naj bivanje v hotelu ne bo izgovor za nezdravo prehrano. Pozanimajte se kaj vam nudijo, z zdravim jedilnikom pa nadaljujte tudi doma. 

Ne pozabite na veliiiko vode!

 

4. Veliko se smejte 

Na igrišču, na bazenu, na sprehodu, na večerji. Povsod poskrbite za dobro voljo in smeh. Naredite kaj otročjega, pokažite otrokom, da se vam nikamor ne mudi, da ste zabavni in da se radi igrate z njimi. Smeh je pol zdravja. Skrbi za sprostitev in sprošča hormone sreče. Nasmehnite se tudi ljudem, ki vas obkrožajo, nalezite jih svoje dobre volje in širite smeh. Izgubiti nimate kaj. Pridobite lahko veliko.

 

5. Izklopite telefone

To pomeni, da boste morali s seboj vzeti fotoaparat ali pa boste celo brez njega in bodo spomini ostali samo v srcu. Nihče ne bo vedel, kako zelo se zabavate, ker jim ni treba. Nihče ne bo videl, kaj jeste, ker ni nobene potrebe. Nihče ne bo videl srečnega obrazka vašega otroka, razen tistega, ki je najbolj pomemben: Vi! Vzemite si čas samo za vas. Poglejte si v oči in se iskreno pogovarjajte in nasmejte. Vaše baterije se bodo tako napolnile, vaše srce pa še bolj.

Naš zadnji dopust, iz katerega so tudi vse fotke, je bil v Termah Ptuj. Navdušeni smo nad vsem, kar ponujajo te čudovite družinske terme. Od odlične zdrave prehrane do možnosti za aktivnosti in sprostitev. Najbolj pa nas vedno prevzamejo dobri in prijazni ljudje, ki skrbijo, da imamo vse, česar si zaželimo. Priporočamo vsem družinam z majhnimi in malo večjimi otroki! Kakšen animacijski program so pripravili za tokratne počitnic, preberete TUKAJ. Uživajte!

Poglej tudi

Komentiraj