Sadni bonbončki (DIY)

Doma narejeni sadni bonbončki ali kako podtakniti otroku sadje. 🙂 Pri nas s sadjem sicer nikoli nismo imeli težav, Nina ga obožuje že od nekdaj in so jo ravno zato tile bonbončki navdušili. Verjetno pa bi navdušili tudi kakšnega otroka, ki sicer ni največji oboževalec sadja.

Potrebujemo: sadje (po izbiri), agar agar

Postopek izdelave je nadvse preprost: sadje narežemo na majhne koščke in zmiksamo v kašo (manj sočnemu sadju lahko dodamo žličo vode), dodamo agar agar (količina je odvisna od količine sadja – sledimo navodilom na embalaži). Mešanico malce segrejemo, vlijemo v modelčke in pustimo, da se ohladi.

Sadnibonbončki1

Jaz sem za svoje bonbončke uporabila kivi in ananas. Ker gre v obeh primerih za sadje z večjo količino kisline, je potrebno dodati nekoliko več agar agarja. Po želji lahko bonbončke tudi še dodatno sladkamo (s kokosovim sladkorjem bodo izpadli še posebej okusni).

Sadnibonbončki2

Čeprav bonbončki niso gumijasti in sladki kot tisti iz trgovine, jih je Nina kar hitro vse pojedla. 🙂 Vključila pa sem jo tudi že v samo pripravo in z veseljem mi je pomagala pri vlivanju kašice v modelčke. Sadne bonbone bomo nedvomno še kdaj naredili, dodali še kakšno sadje, morda tudi kakšno začimbo in ustvarili čim več okusnih, pisanih, zdravih bonbončkov. 🙂

Poglej tudi

2 Comments

  1. Mojca

    Ravno sem iskala recept za družinsko žurko. Še preden sem šla na kulinariko, sem vse našla pri mamiblogerkah.Ta tvoj recept mi je bil tako všeč, da sem sedaj ob pol enih šla naročit agar agar. Pa mirno noč

    1. Katarina O. Žnidaršič

      O, odlično! 🙂 Uživajte v bonbončkih.

Komentiraj