PUSTOVANJE 2016 z majhnimi otroki

KAM NA PUSTOVANJE 2016?

V soboto 6.2., nedeljo 7.2. in torek 9.2., se bodo po celi Sloveniji odvijala razna pustovanja na katerih bomo lahko skupaj z otroki preganjali zimo (no ja ;)), se naplesali, občudovali čudovite maske, spoznavali našo kulturo, se sladkali s slastnimi krofi in sploh preživeli krasen dan. 

BeFunky Collage1

Ker je bila Nina lani bolna, bo to njen čisto prvi pust. Mene na pust vežejo sami lepi spomini in želim si, da bi tudi ona preživela super rajanje, ki ji bo še dolgo ostalo v spominu. Malo sem raziskala in našla vse vrste zanimivih dogodkov. V ožjem izboru so:

1. ZMAJEV KARNEVAL V LJUBLJANI, ker je to posebno doživetje.
(http://www.visitljubljana.com/si/prireditve/28092/detail.html)

KDAJ? sobota, 11.00 – 13.00,
KJE? V mestnem jedru, (Breg – Kongresni trg)
KAJ? Ljubljanski karneval obsega veliko pustno povorko po mestnih ulicah in zabavni program na Kongresnem trgu. V povorki med drugim nastopajo značilne maske iz poganskega ljudskega izročila kot so kurenti, laufarji, morostarji in druge. Glasbeni program: Help! – A Beatles Tribute.

2. PUSTOVANJE S ČUKI IN PLESNIM MESTOM, ker najraje plešemo, ker smo tu domači, ker je primerno za najmlajše. 

KDAJ? sobota, 10.00 – 12.00
KJE? V Mercator centru Ljubljana Šiška
KAJ?  Zabava za najmlajše z glasbeno skupino Čuki in plesno animacijo s Plesnim mestom. Zabavo bodo obiskali tudi Kurenti. 

3. PUSTOVANJE Z MAČKOM MURIJEM, ker obožujemo Mačka Murija! 

KDAJ? Sobota ob 11.00
KJE? Planet Tuš Celje 
KAJ? Pridite v svet mačjega mesta in spoznajte mačka Murija. Z nami bo plesal in rajal ter nam pomagal pregnati zimo. Prav vsi se boste lahko stisnili k njegovemu kožuščku in se z njim fotografirali, z njim pa bosta prišla tudi muca Liza, policaj Macelj ter smešni tolovaj Čombe. Vse maske se boste lahko predstavile tudi na odru. Za najbolj pogumne in vesele maske pa pripravljamo tudi lepe nagrade. 

4. PUSTOVANJE V MALI ULICI, ker je drugačno, ker je tudi v nedeljo in ker imamo radi gledališče. (http://www.malaulica.si/sl/koledar/)

KDAJ? Sobota in nedelja cel dan
KJE? Mala ulica, Ljubljana 
KAJ? Pust ima korenine v antiki, ko so imeli Grki in Rimljani navado šemljenja ob vstopu v novo leto in so s tem skušali odgnati zimo. Odženimo jo še mi! S celo vrsto zanimivih in zabavnih pustnih dogodkov se bomo zabavali cel pustni vikend, pa še na pustni torek! Seveda krofi ne bodo manjkali! Začnemo že v petek s pustno zabavo za šolarje od 6 – 10 let, potem pa naprej z dogodki za najmlajše. Še posebej vabljeni na pustno rajanje na Oder pod zvezdami v Lutkovnem gledališču Ljubljana, ki ga organiziramo skupaj. 

5. PUSTOVANJE V FESTIVALNI DVORANI, ker je to (poleg obiska Cerknice) nekakšna družinska tradicija. (https://www.pionirski-dom.si/objave/4051/pustno-rajanje-v-festivalni-dvorani)

KDAJ? Sobota in nedelja 15.00 – 18.30 
KJE? Festivalna dvorana
KAJ? Čarovniki, vile, zmaji, princeske, medvedi in ribice, letošnje pustno rajanje bo potekalo v znamenju kulturnega praznika. Poleg ostalih pustnih mask vabimo vse otroke, da se spomnite tudi na našega največjega pesnika in nas obiščete preoblečeni v kostum junaka iz njegove pesmi. Da bo rajanje še bolj zanimivo, se nam bodo pridružili na odru glasbeni gostje ter plesni aminatorji, ki obljubljajo pravo pustno zabavo. Naredili bomo pravi pustni sprevod ter izbrali najlepšo masko. Krofov, dobre volje, plesa in glasbe nam ne bo zmanjkalo.

V Cerknico letos še ne gremo, ker se mi zdi, da je Nina vseeno še premajhna. Kar težko se bom odločila kam bi šli 🙂 Ker bo vreme dokaj lepo in toplo, smo lahko tako notri kot zunaj… Sporočim kako smo se odločili in kako je bilo 😉 

BeFunky Collage2

Za več informacij o pustovanjih po celi Sloveniji obiščite: 

  1. http://kamzmulcem.si/kam-z-mulcem-po-zabavo-za-pusta-hrusta-2016/
  2. http://enostavnoprijatelji.si/aktualni-programi/915-pust-2016
  3. http://otroskeprireditve.si/kategorije/pustovanje-za-otroke/

 

ZABAVAJTE SE! To je res dan, ko smo lahko norčavi, ko lahko ne mislimo na nič drugega kot na zabavo in ko lahko zvečer zaspimo z nasmehom na ustih! KRASEN PUST VAM ŽELIM! 

Poglej tudi

Komentiraj