POKUKEC: Mamica preizkuša: KAVARNA TISKARNA

Malo sem razmišljala ali naj tale Pokukec uvrstim v rubriko Mamina maza preizkuša ali Mamica preizkuša. Nina je namreč v Tiskarni bila že kar nekajkrat in vedno se je mela odlično. Vseeno sem se odločila, da bo tole malo bolj ”odrasel” prispevek, saj je Kavarna Tiskarna postala ”moje” mesto, kjer se dobivam s prijatelji in prijateljicami, pojem kakšen okusen burger in spijem kakšno posebno pivo ali njihov hišni čaj. Pa tudi kava je dobra 🙂 Zato bom o malih mazicah povedala samo to, da so dobrodošle, da se najde kaj okusnega za pod njihove zobke in da jim dolgčas verjetno ne bo. Zdaj pa k ”ta zaresni” stvari:

Kavarna Tiskarna je zakon! Ambient je nadvse prijeten, sploh v toplih sončnih dneh, ko se sredi Bežigrada nastavljaš sončnim žarkom – prav sredi betona, v bistvu – občutek pa imaš kot da sediš v nekem boemskem kafiču ob morju kjer se nikomur nikamor ne mudi. Glasba je prava, les je topel, oprema je zabavno pisana, gostje so sproščeni, hrana in pijača navdušujeta, v zraku so pozitivne vibracije.

Pozimi je malo bolj težavno, saj je notranji prostor majhen in ne preveč topel, ampak tudi zanimiv. Ker je bila na tem mestu nekoč res čisto prava tiskarna, so nekatere stene polepljene z raznoraznimi izrezki iz starih časopisov in revij, druge pa so polne glasbil ali slik. Spet nekaj drugačnega. (Sem rekla, da ne bom o otrocih, ampak: vsekakor tale interier nudi zabavno raziskovanje, ampak res se dobro oblecite ali raje počakajte na kakšen toplejši dan).

11112800_497749833708184_8076871968793759559_o

Tiskarna najbolj slovi po svojih zmagovalnih burgerjih. Poleg stalne ponudbe sestavljajo nove burgerje še za posebne priložnosti – Martinovo, Pivo in burger fest…. Meni je najbolj všeč poseben meni, ki so ga pripravili v sodelovanju s Pivoljubom in na katerem vidiš (realno) sliko burgerja in dve pivi, ki ju priporočajo za zraven. Top! Moja najljubša kombinacija: Utrgana svina in Hop Head. Pa Tiskarna, itak.

IMG_4205

Poleg burgerjev nudijo dnevna kosila, v stalni ponudbi pa so še jedi iz pečice Kopai, ki jih spremljajo izvrstne hišne omake, solatni krožniki in razni večji prigrizki (Mozzarellla palčke, Tortilla chicken…). (Spet otroški intermezzo – za otroke naroči: juhica ali sesame fingers ali piščančji file z zelenjavo – zelo dobro, lahko primejo v roko, ni pritiska, da moramo vsi sedeti pri miru in paziti na to in ono!)

IMG_4210

Tudi s cenami ne pretiravajo, kot je to postala navada v Ljubljani kar se burgerjev tiče. Tiskarna burger stane 4,50€ in jih je definitivno vreden. Za krompirček z omako odšteješ 1,90€, chicken sesame fingers s krompirčkom vred pa 2,90€. Ponudba slovenskega in tujega piva je široka in navdušujoča, natakarji so sproščeni, poznajo ponudbo in znajo svetovati kako in kaj. Ponudbo imajo pa sicer napisano tudi na FB strani; https://www.facebook.com/kavarnaTiskarna/timeline

V Tiskarno rada pridem zjutraj, na kavo, čez dan na burger in pivo in zvečer na hišni ingverjev čaj z rumom ali brez (PazI! Če ne smeš piti alkohola in ti naročiš domači ingverjev čaj, kolegica pa domači ingverjev čaj z rumom, se dobro pozanimajta kateri je kateri, saj zaradi močnega okusa ingverja težko določiš ;)).

Rada pridem tudi z Nino, ker nisem pod stresom kako se bo obnašala, saj jo sproščeno vzdušje kar posrka vase in jo pomiri. Pa opici je tudi Tiskarna kul.

IMG_4207

Super prostor za malo drugačno, sproščeno druženje ob dobri hrani in pijači. 100% priporočam! 

(OBJAVA NI SPONZORIRANA!)

Poglej tudi

Komentiraj