POKUKEC: Animacija za otroke v kavarni in restavraciji PLATO ali 2 uri za kavico, medtem ko se otroci zabavajo

Ko postaneš mamica, se tudi preproste in prej spontane stvari kot kavica s prijateljico spremenijo v vnaprej premišljene, včasih tudi malce stresne situacije. To, da klepet ob kavici ni več isto, kar je nekdaj bil, še posebej občutijo mamice, ki imajo večinoma prijateljice brez otrok. Prijateljica, ki je tudi mama, te bo razumela, ko boš vsakih 5 minut klicala čez celo kavarno A TE LULAT?? ker si doma pozabila rezervne hlače. Če pa greš na kavo s prijateljico, ki je tudi mama IN z vsemi vajinimi otroki, pa je sploh žur; Mami, on me je porinil! Maaamiii, ona mi ne da igrače! ali Maaamiii, mi se gremo lovit direktno ob cesti, čeprav je zraven kavarne igrišče namenjeno otrokom. Ali nekaj takega. 🙂 Zato se je verjetno že vsaka mamica kdaj znašla v situaciji, ko je kavico s prijateljico raje odpovedala, saj se ji preprosto ni dalo ukvarjati z vsem, kar  bi sledilo. In bodimo odkriti, tudi najbolj otrokom prijazni lokali niso ravno najboljše mesto za otroka za več kot 30 minut, saj se bo vseh igračk in barvic kaj hitro naveličal. Čas s prijateljico ob sproščenem klepetu bi pa vseeno pasal.

Zaradi vsega zgoraj naštetega sem bila zelo vesela in polna pričakovanj, ko so naju z Nino povabili v Kavarno in restavracijo Plato. Mene na kavico, Nino pa na otroško animacijo, vse v enem prostoru. No, pravzaprav v dveh – v pritličju je kavarna in slaščičarna s široko ponudbo slaščic, v zgornjem nadstropju pa restavracija, ki se je tokrat za dve urici spremenila v pravi žur plac za otroke. 🙂 Pričakale so naju animatorke in lastnica kavarne in se prijazno predstavile Nini, ona pa je takoj zagledala mizico s flomastri, pisanim papirjem, bleščicami, lepilom in škarjami! Hitro se je vsedla za mizico in začela ustvarjati s pomočjo simpatične animatorke Petre, jaz pa sem si naročila eno kavico.

Plato1

Kmalu se je pridružilo še nekaj otrok, Petra je prižgala glasbo in otroke vključila v različne preproste igre. Za Nino pa se je prava zabava začela, ko so skupaj napihnili nekaj balonov. 🙂

Plato4

Vsem otrokom so prinesli tudi jabolčni sok in pladenj poln srčkastih vafljev z vanilijevo in čokoladno kremo in jagodami. Nina je najprej ukradla nekaj jagod, nato pa polizala kremo vsaj s štirih vafljev in poskrbela za nekaj smeha ob pogledu na njen obrazek do noska in naprej popackan s čokolado. 🙂

Plato2

Kakšne pol urice pred koncem (otroška animacija traja dve uri) so zunaj pred kavarno postavili napihljiv grad in Nina se ga je močno močno razveselila. Bila je najmlajša in ni bila kos ostalim otrokom, ki so skakali po gradu in je zato enkrat malce zajokala, pa jo je eden izmed starejših fantkov hitro potolažil in pozval ostale otroke, naj skačejo malce bolj mirno. 🙂 Seveda se otroci niso pustili motiti, ampak je Nina vseeno našla svoj kotiček v gradu in se v njem zabavala. Pred kavarno je postavljenih nekaj miz in vse mize v pritličju imajo jasen pogled ven, zato sem imela Nino lahko ves čas na očeh. Ker je animacija namenjena otrokom starejšim od 3 let, Nina pa je stara šele 2, sem bila ves čas zraven, vendar sem medtem, ko se je ona zabavala z ostalimi otroki, animatorko ali pa kar malo po svoje, v miru in brez skrbi spila svojo kavo. Je kar pasalo. 🙂 Dve uri sta minili zelo hitro in ko sem Nini namignila, da morava domov, je odvrnila le z ne še. 🙂 Sčasoma mi jo je z obljubo, da bova še prišli, uspelo prepričati, da greva domov.

Plato5

Za 7€ (toliko stane otroška animacija) se vaš otrok dve uri zabava, ustvarja, igra, naje in napije, mamice si pa v tem času mirno lahko privoščite kavo in kakšno sladico, po 12. uri pa tudi kosilo. Z Nino bova vsesakor še prišli.

Plato6

Otroška animacija v kavarni Plato je mesečni dogodek. Da ne boste zamudili naslednjega, spremljajte njihovo Facebook stran.

Poglej tudi

Komentiraj