NISI SAMA, MAMA!

Že takoj na začetku, ko sem Mamino mazo še ustanavljala, sem si želela, da bi bila ta nekakšno zatočišče za vse mamice. Predvsem tiste, ki se znajdejo pod pritiski celotne družbe o tem, kako in kaj vse mora mamica početi in na kakšen način naj to počne. Poleg tega, da je materinstvo že tako ali tako za žensko velika sprememba, je še tarča obsojajočih pogledov in ”dobronamernih nasvetov”. Želela sem si, da bi vse mamice vedele, da na svetu niso same in da nas je še vsaj 1000, ki gremo v istem trenutku skozi enako težavno obdobje. Zato je nastala najprej FB skupina, nato pa tale rubrika Nisi sama, mama!, ki ima nekaj podrubrik:

OBRNI SE NAME

Mamicam bi rada nudila moralno, pa tudi strokovno podporo, zato sem k sodelovanju povabila še eno super mamico in strokovnjakinjo Katjo Knez Steinbuch, družinsko terapevtko, ki bo v rubriki Obrni se name, odgovarjala na vsa vaša vprašanja v zvezi z družinskim življenjem (osebne stiske, partnerstvo, vzgoja, odnosi…). Vprašanja lahko anonimno postavite v rubriki, Katja pa bo vsak četrtek na nekaj izbranih odgovorila na Mamini mazi. Za več vprašanj se nanjo lahko obrnete na njeni spletni strani: INŠTITUT VITA BONA.
Pojdi na: Svetovanje terapevtke OBRNI SE NAME

ČLANKI ZA MAMICE

Vsem mamicam so namenjeni članki, ki jih pišem sama ali jih prevedem iz podobnih tujih strani. Ti niso obsojajoči ali ”dobronamerni”, namenjeni so moralni podpori, prijetnemu branju ob kavici ali pred spanjem. Žensko moč slavijo in ji vlivajo nove energije. Veliko smeha, malo joka in predvsem občutek povezanosti, boste našle v člankih Za mamice.
Pojdi na: Članki ZA MAMICE

KAPLJICE

Včasih se znajdemo pred večjimi izzivi. Življenje nam  ne postreže vsega na pladnju in doletijo nas hudi dogodki, ki  jih težko predelamo sami. Rubrika, ki je namenjena težjim temam, se imenuje Kapljice. Teme, ki so večkrat zamolčane in se o njih ne piše, pa bi se moralo, bodo tukaj našle svoje mesto in srčno upam, da bodo vsaj malo pomagale tistim mamicam, ki se soočajo s težkimi trenutki. Niste same <3
Pojdi na: Rubrika KAPLJICE

Za vsako mamico nekaj, da boš lahko še naprej brez težav jadrala po reki materinstva in te nobeno brezveterje več ne ustavi <3

Anja