OBRNI SE NAME

Že takoj na začetku, ko sem Mamino mazo še ustanavljala, sem si želela, da bi bila ta nekakšno zatočišče za vse mamice. Predvsem tiste, ki se znajdejo pod pritiski celotne družbe o tem kako in kaj vse mora mamica početi in na kakšen način naj to počne. Poleg tega, da je materinstvo že tako ali tako za žensko velika sprememba, je še tarča obsojajočih pogledov in ”dobronamernih nasvetov”. Želela sem si, da bi vse mamice vedele, da na svetu niso same in da nas je še vsaj 1000, ki gremo v istem trenutku skozi enako težavno obdobje. Mamicam bi rada nudila moralno, pa tudi strokovno podporo, zato sem k sodelovanju povabila še eno super mamico in strokovnjakinjo.

Obrni se name je stran namenjena vašim vprašanjem v zvezi z družinskim življenjem, na katera vam bo odgovarjala družinska terapevtka Katja Knez Steinbuch.

IMG_3987

Katja Knez Steinbuch je zakonska družinska terapevtka, stažistka relacijske družinske terapije, ustanoviteljica in direktorica Inštituta Vita Bona. Pri svojem delu uporablja terapevtski model, ki ga je v Sloveniji razvil dr. Christian Gostečnik. Ima zaključen podiplomski študijski program za izpopolnjevanje Zakonska in družinska terapija (ZDT). Je doktorska kandidatka ZDT in pripravlja doktorat na temo partnerske povezanosti v odvisnih odnosih. Od leta 2015 poleg družinske terapije uporablja tudi metodo EMDR – desentizacija in ponovna predelava travme z očesnim gibanjem. Njena osnovna področja terapevtskega zanimanja obsegajo psihične, fizične in spolne zlorabe v povezavi s starševstvom ter zlorabe v povezavi s partnerstvom in odvisnimi odnosi. Vključena je v reden proces supervizije in mentorstva.

Je aktivna članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Kot stažistka je sodelovala z Inštitutom Zaupanje. Vodi skupine za mlade mamice, šole za starše in ima izkušnje s področja vzgoje otrok in vodenja delavnic za mlade in starše. Je strokovna svetovalka v skupini »Sočutno starševstvo« in na spletni strani Mamina maza.  

varstvo-14b

Katja Knez Steinbuch je idejni vodja izobraževanj iz Sočutnega varstva. Vodi tudi start up projekt Agencija sočutnega varstva. Prizadeva si za zakonsko urejenost psihoterapije, ki bi morala biti psihoterapija dostopna vsem. Sodeluje s številnimi psihoterapevti.

Njen moto je “sočutno, diskretno, varno”.

Kontaktirate jo lahko preko spletne strani www.druzinska-terapija.com in na telefon 041 609 888.

Dobrodošli.

Vir slik: VB - Vita Bona 

POSTAVITE VPRAŠANJE

 


 

VPRAŠANJA & ODGOVORI