Na pot z otroki: Igra za kratkočasenje v avtu

Vztrajno se bliža čas dopustov in potovanj in vsi že komaj čakamo na tisti trenutek, ko se bomo s polnim prtljažnikom odpravili na pot – nekam na lepše. 🙂 Dopusti in potovanja so zakon! Pot z otroki pa… malo manj. Dolga vožnja je za otroke pogosto naporna in dolgočasna, saj otroške nogice pač niso namenjene dolgotranjemu sedenju in mirovanju. Zato bom v sklopu tokratne teme meseca #maminamazapotuje pripravila nekaj idej, kako si krajšati čas med vožnjo.

Prva ideja je precej preprosta igra, ki bo lahko zamotila manjše in večje mamine maze. Natisnite si spodnje predloge za bingo in to je vse, kar potrebujete. Večji otroci naj dobijo vsak svojo kopijo binga in naj prečrtajo posamezno polje, ko prikazano stvar s sličice opazijo zunaj. Tisti, ki bo prvi prečrtal vsa polja, zmaga. Za dodatno motivacijo jim lahko obljubite kakšno manjše darilce ob postanku na bencinski črpalki.

BINGO
Kliknite na slikico in si jo shranite v najboljši kvaliteti

Z manjšimi otroki lahko stvari s slikic iščete skupaj in jih močno spodbujate, ko otrok kaj opazi prvi. Igrate se lahko bingo z različnimi sličicami ali pa spodnji, barvni bingo. 🙂

bingobarve

Za malo večje mamine maze pa sem pripravila še malenkost zahtevnejši bingo. Mamice in očki pa kar sodelujte zraven! 🙂 Prihodnji teden pa bom objavila še nekaj idej za kratkočasne igre za med vožnjo. Vsem maminam mazam želim srečno pot in obilico užitkov na potovanjih in dopustu!

BINGO1

Poglej tudi

Komentiraj