Mamina maza preizkuša… Mini vrtec

Ker se pri svojem delu srečujem z mnogimi zasebnimi in javnimi vrtci, sem že dodobra izostrila čute za razlikovanje res dobrih od tistih malo slabših. Pa ne da mislim, da so kakšni res slabi. So dobri in so boljši. Imam pa tudi peščico izbranih – najboljših, med katerimi je zagotovo Mini vrtec.

Odkar se je odprl, septembra 2014, sva se z Nino udeležili že kar nekaj različnih delavnic in vsakič sva zadovoljni odšli domov. In se tudi z veseljem spet vrnili. Nina se počuti že čisto domače in komaj čaka, da bo spet topleje, ko bo lahko zakraljevala v velikemu peskovniku in iz vrtička kradla jagode.
10592695_1491799924411025_242634217633628329_n
Mini vrtec je prijazna družinska hiša z ogromnim vrtom, ki so jo preuredili v prijeten dvonadstropni vrtec z velikim igriščem, sadnimi drevesi, prskovnikom in zelenjavnim vrtičkom.
Seveda ustreza vsem potrebnim standardom, obenem pa ima še tisto nekaj več – domačnost in toplino. Že od prvega obiska se nama z Nino zdi, da popolnoma spadava tja in da sva vesno dobrodošli.

Prostori te ob prvem obisku zagotovo ne pustijo hladnega. Igralnici sta lepo urejeni, vedno okrašeni z izdelki. Spodnjo igralnico, namenjeno najmlajšim, dopolnjuje velika odprta terasa, ki se odpira na vrt. V zgornji igralnici, namenjeni tistim malo večjim, pa je prava plezalna stena v obliki dinozavra. Igrače so skrbno izbrane, prevladujejo lesene. Tudi mize in stolčki so leseni (kar je meni res zelo všeč, sploh ker je sedaj povsod vse plastično). V obeh nadstropjih so majhna stranišča za otroke in seveda tudi mali umivalnički.
IMG_0324
Največja prednost vrtca (kar se prostorov tiče) je zagotovo ogromen vrt, ki ga krasijo sadna drevesa in zelenjavni vrtiček. Oboji niti slučajno niso samo za okras. Sadeže in plodove skupaj najprej posadijo, nato poberejo in na koncu tudi zaužijejo. Poleg tega lahko otroci uživajo v velikem peskovniku ali na toboganu. Zunaj so, ko se le da. To je tudi Ninin najljubši prostor. Ko smo bili prvič na obisku, se je kar dobre 4 ure igrala zunaj. Sama. (To ni zelo pogosto in moram močno poudariti! Smo imeli tak mir! Nina pa se je igrala v peskovniku, kradla jabolka in jagode in grozdje, tekala po travi, se igrala z žogo… Zabavi ni bilo konca.)
1013605_1489336831324001_7806601577093764400_n
Tjaša, lastnica vrtca, je vedno nasmejana in polna energije. Zlepa ji ne zmanjka idej za zabavo malih nadebudnežev. Nina jo ima zelo rada in jaz vedno zaupam otroškemu občutku za ljudi! Tjaša je tudi tista, ki pripravlja slastne sveže malice, ki jih lahko vidite na slikah. Prisotna je na vseh zadevah, vidi se ji, da to počne s srcem in je odprta za vsa vprašanja in ideje. Vsak mesec pripravi tudi širok izbor delavnic za otroke in starše, na katere so vabljeni tudi vsi zunanji. In res je fino 🙂

Mini vrtec je torej eden tistih vrtcev z dušo in v katerega se otroci z veseljem vračajo. Pa starši tudi, očitno 🙂 to soboto imajo dan odprtih vrat in lahko se greste še sami prepričat.  Priporočam!

Poglej tudi

Komentiraj