Mamina maza preizkuša: “Mehurček”, ki nas je navdušil!

Vsaka ženska verjetno v trenutku, ko zanosi, začne v mislih sestavljati seznam vseh stvari, ki jih bo potrebovala kot mamica. Voziček, posteljica, previjalna mizica … In ko otrok raste, se seveda nakupi ne končajo. Eden večjih nakupov se zgodi, ko je čas, da lupinico v avtomobilu zamenja otroški sedež in poznam nemalo mamic, ki skorajda »diplomirajo« pri izbiri pravega sedežka za njihove sončke. 

Sama nisem pretiravala, ampak sem se zanesla kar na teste uspešnosti in za sedež sicer odštela malo več denarja, a vseeno je boljši občutek, ko veš, da se tvoj otrok varno vozi. Ko sem drugič postala mami, smo vse skupaj seveda ponovili, kmalu zatem, ko smo kupili drugi avtosedež za drugega otroka, pa smo se znašli pred dilemo. Starejša hči je vedno večja in ima vedno več interesnih dejavnosti, kamor je ne morem vedno peljati sama, zato smo vedno pogosteje prestavljali stolček iz mojega v možev avto in nazaj. Poleg tega se je že nekajkrat z babico in dedkom dogovorila, da sta jo peljala v živalski vrt ali na izlet in sedež sem že skoraj z zaprtimi očmi znala prestaviti iz avta v avto, kar pa ne pomeni, da mi ni to prestavljanje šlo strašansko na živce.

IMG_8106
BubbleBum preprosto pospraviš v torbico in odneseš 🙂

Mož je predlagal, da enostavno investirava v še en stolček, kar pa mi, po pravici povedano, ni najbolj dišalo. Cene le niso tako nizke in za tisti denar bi raje kupila kaj drugega. Potem pa mi je prijateljica razkrila svoje odkritje – stolček BubbleBum. Hitro sem skočila na spletno stran preštudirat vse o njem in ugotovila, da je kot nalašč za mojo štiriletnico in se odločila za nakup.

In kaj me je najbolj navdušilo?

  • Da je zahvaljujoč tritočkovnemu zapenjanju enako varen kot običajni avtosedeži. To dokazujejo tudi številne nagrade, ki jih je stolček že dobil.
  • Da je majhen! Ko BubbleBum potegneš iz škatle, se raztegne in s pomočjo ventila napihne, da dobi osnovno obliko, ko pa je zložen, zavzame zelo malo prostora in lahko ga spravim celo v malo večjo torbico.
  • Da ni kompliciran! Montaža oziroma namestitev stolčka v avto je preprosta in tudi jaz (blondinka, ki večino takih opravil najraje prepusti možu), sem jo obvladala že prvič.
  • Da ga imajo otroci radi! Stolček je udoben in prijazen do majhnih ritk, tako zelo, da se je moja hči zadnjič, ko sva šli v kino sama spomnila na »mehurčka« kot mu ljubkovalno reče (razložila sem ji namreč, da beseda bubble v angleščini pomeni mehurček). »Mami, a lahko vzameva mehurčka v kino, da bom bolj udobno sedela?« mi je rekla, jaz pa sem se takoj spomnila, da jo na tistih plastičnih nastavkih, ki jih otroci dobijo v kinu, da sedijo višje, res vedno začne boleti ritka in da vedno že po dvajsetih minutah filma, prileze v moje naročje. Ne boste verjeli – tokrat je do konca vztrajala na svojem »mehurčku«.
  • Da z njim prihranimo! Ne le, da smo na račun BubbleBuma že prihranili kar nekaj denarja, ko nam ni bilo treba kupiti avtosedeža za v drugi avto, prihranili bomo tudi zdaj, ko se odpravljamo na potovanje. Gremo namreč v New York, kjer smo za nekaj dni nameravali rentati avto, pri tem pa je seveda potrebno doplačati tudi sedeža za otroka. Ker je BubbleBum uradno priznan povsod po svetu, ga bomo enostavno vzeli s seboj (tehta le 500 gramov in tudi v prtljagi ne bo zavzel skoraj nič prostora) in najeli sedežek le za mlajšega sina, hči pa bo sedela na svojem »mehurčku«.

 

IMG_8096
Na mehurčku 🙂

 

Hvala Tini G. za tale luštkan Pokukec. Svoj Bubble Bum si lahko izberete na http://www.bubblebum.si/, kjer boste našli še 2 super pripomočka za prijetnejše in varnejše potovanje z otroki.

Poglej tudi

Komentiraj