Mamina maza gleda… Pepelko (v kinu)

cinderella-pepelka-
Moja princeska obožuje kino in ponavadi jo peljem na ogled kakšne risanke, tokrat pa sem na službeni mail dobila vabilo na premiero filma Pepelka. Hmmm … film, ne risanka. Pa v angleščini in ne sinhroniziran. Pa skoraj dve uri traja … Jo bo sploh zanimalo? Bo zdržala do konca? Vse te misli so se mi podile po glavi.

Pa sem ji na računalniku pokazala napovednik filma in zagledala iskrice v njenih očeh. Sploh je ni bilo treba vprašati, če bi šla gledat film – odgovor je bil več kot očiten. Pa sva šli!

06032015797
Moja princeska pred ogledom filma.

Še preden se je film začel, naju je čakalo prijetno presenečenje. Pred predvajanjem Pepelke obiskovalce čaka kratek filmček Frozen Fever oziroma Vročica Ledenega kraljestva. Nekakšno mini nadaljevanje zgodbe o Elsi in Ani, ki jo moja štiriletnica seveda obožuje. Kako obvarovati Anino rojstnodnevno torto pred Olafom in kaj se zgodi, ko se Elsa prehladi in kiha, boste izvedeli tudi vi, če si boste ogledali film Pepelka. Mimogrede – če tega še niste vedeli, naj vam zaupamo še podatek, da so pri Disneyu že potrdili, da bo luč sveta ugledalo tudi čisto pravo celovečerno nadaljevanje Ledenega kraljestva.

10390191_1446520845640138_4989948707755694914_n
Vročica Ledenega kraljestva – predfilm Pepelke vas bo nasmejal in navdušil!

A vrnimo se k Pepelki. Kljub temu, da film ni sinhroniziran, mu tudi mlajši otroci z lahkoto sledijo, saj večina seveda dobro pozna zgodbo o deklici, ki je izgubila mamo in je namesto nje dobila sitno mačeho ter dve nadležni polsestri. Ljubko Pepelko je upodobila čudovita Lily James, mačeho pa dvakratna oskarjevka Cate Blanchett in njena igra je zares izjemna.

Pepelko je upodobila novinka Lily James.
Pepelko je upodobila novinka Lily James.
Mačeha (pa dvakratna oskarjevka Cate Blanchett) in Pepelkini polsestri
Mačeha (dvakratna oskarjevka Cate Blanchett) in Pepelkini polsestri.

Filmska zgodba se od pravljice malce razlikuje le po tem, da Pepelka oziroma Ela princa prvič vidi že pred plesom (takrat seveda sploh ne ve, da pred njo stoji čisto pravi princ) in se vanj čisto malce zaljubi že takrat. Ko se ponovno srečata na plesu, so iskrice med njima seveda še močnejše. Ostali del zgodbe ostaja precej zvest originalni pravljici in je enostavno čaroben kot gre pričakovati za filmsko upodobitev ene najbolj kultnih pravljic.

CINDERELLA
Pepelka in njen princ.

Zakaj na ogled Pepelke?

  • Ker gre za filmsko upodobitev klasične pravljice, v kateri bo uživala vsaka deklica, ki obožuje princeske.
  • Ker je film prava paša za oči tudi za starše, ki se ob ogledu nikakor ne bodo dolgočasili. Dialogi so zanimivi in duhoviti, igralci pa odlični.
  • Čudoviti so tudi kostumi (zlasti Pepelkina plesna obleka) in scenografija, izjemno zabavni pa so tudi prizori, ko dobra vila (mimogrede, igra jo fantastična Helena Bonham Carter) pričara vse, kar bo Pepelka potrebovala na plesu.
  • Ker gre za Disneyevo stvaritev in verjemite, da dobri stari Disney tudi tokrat ni razočaral!
  • Ker so pozitivne tudi ocene – na portalu imdb je film na primer dobil oceno 7,7 – enako kot Ledeno kraljestvo.

 (objava ni sponzorirana in predstavlja osebno mnenje avtorice Tine G.)

MAMINA MAZA OBDARUJE 5 PRINCES! 

V sodelovanju z 2i film podarjamo 5 lakov Morgan Taylor, kolekcija CINDERELLA!!! Sodelujete TUKAJ.

MT-12pcdisplay-cinemasWtrans

 

Poglej tudi

Komentiraj